logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Temel Bakım ve Rehabilitasyon 2

Soru 1:

Aşağıda verilen cümlelerden hangisi yanlıştır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi serebrovasküler olay sonrası bakım ve rehabilitasyon süreci hakkında yanlış bir bilgidir?

Soru 3:

Ölüm sırası ve ölüm sonrası palyatif bakımla ilgili hangisi yanlıştır?

Soru 4:

Enterferansiyel akım uygulamalarında kan dolaşımını arttırmak amacıyla kullanılan frekans aralığı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi fiziksel engelli bireylerin vücut yapı ve fonksiyonları ile ilişkili yaşanan sorunlardan biri değildir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti olarak Palyatif bakım verir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi/ hangileri "problem çözme becerisi yetersiz" olan bireylerin yaşayabileceği problemlerdendir? Hava şartlarına uygun olarak ne giyeceğine karar veremezler. Doğru giyinme sırasını belirleyemezler. Mobilyalar arasında ilerleyemezler. Bir görevi tamamlamak için ne kadar zaman gerektiğine karar veremezler. Sıcak ve soğuk musluklarını ayırt edemezler.

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi ölüm döneminde bakım rehabilitasyonu yapan kişilerin görevleri arasında yer almamaktadır?

Soru 9:

Vücudun en çok kirlenen organı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Halk arasında “zengin” veya “padişah” hastalığı olarak, geçmişte, bazı padişahların bu hastalığı nedeniyle vefat etmesi nedeniyle “padişah hastalığı” olarak bilinen sıklıkla, yeme-içme alışkanlığına bağlı gelişebilen bir hastalık olmakla birlikte, normalde, sağlıklı bir vücutta, vücuttan atılması gereken maddeler ürik aside dönüştürülerek vücuttan uzaklaştıran hastalık aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Hangisi postür ve hareket bozukluğu olan bireylerde sıklıkla karşılaşılan sorunlardan biri değildir ?

Soru 12:

I. Bireye işlem ……………… açıklanmalıdır. II. Mümkün olduğunca bireyin bakımına ……………… sağlanmalıdır. III. Tahrişi ve yaralanmayı önlemek için deri ……………… kurutulmalıdır Yukarıda verilen banyo kurallarının boşluk kısımlarına sırasıyla hangi ifadeler getirilmelidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi yaygın "artritik” hastalıklardandır?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi engelli bireyler için palyatif bakım ilkeleri içerisinde yer almaz ?

Soru 15:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi 'ısı duyusu' anlamına gelmektedir?

Soru 16:

........ toplumun “normal saydığı” ölçülerin dışında olan bireylere, toplumdaki diğer bireyler tarafından saygınlığı azaltıcı nitelikte atıflarda bulunulmasıdır. Yukarıdaki boşluğa gelmesi gereken ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

"Babası, Ahmet'in sırtını hafifçe okşamasına rağmen, Ahmet acı hissediyor." İfadesinde verilen durumun tanımı olan duyusal anormallik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Doktor ya da hemşirenin belirlediği sıvı miktarının alınması sağlanmalıdır Gerekirse perine bakımı yapılmalıdır. Koku oluşmaması için bireyin idrarı ya da gaitası hemen uzaklaştırılmalıdır. Bireye yeterli zaman tanınmalıdır, acele ettirilmemelidir. Yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri tuvaletini yapma gereksiniminin karşılanmasına yönelik kurallardandır?

Soru 19:

"Toplu iğnenin sivri ve künt tarafları test edilecek bölgeye dokundurulur. Kişi gözleri kapalı iken “sivri” veya “künt” yanıtını verir. Değerlendirmede her iki taraf birbiri ile karşılaştırılmalıdır." Yukarıda yer alan değerlendirmede hangi duyunun değerlendirilmesi yapılmaktadır?

Soru 20:

Onkolog Anestezi uzmanı Fizyoterapist Gönüllüler Konuşma terapisti Palyatif bakım bir ekip işidir. Birçok disiplinin aynı anda ve birlikte çalışmasını gerektirmektedir. Yukarıda verilenlerden hangileri bu ekip içerisinde yer almaktadır?