Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Seçmeli Ara Sınav

Şehircilik

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Dünya sağlık örgütüne göre bir meskende kişi başına düşmesi gereken alan en az kaç metre karedir?

Soru 2

Orta Zorluk

Sosyal konutlar hakkında aşağıda verilmiş bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 3

Orta Zorluk

Yunanistan’da bir şehir, veya şehir devleti olarak kabul edilen kelime aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4

Orta Zorluk

On kenttin bir araya gelerek oluşturtuğu bir grup yerleşke aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5

Orta Zorluk

Aşağıdaki ülkelerden hangisinde bir yerleşimin şehir sayılabilmesi için nüfusun diğer ülkelere göre daha fazla olması gerekmektedir?

Soru 6

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisinde sosyal konut tanımı yapılmıştır?

Soru 7

Orta Zorluk

OECD'nin kurulması (1948), Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu Antlaşması (1952), AET'in (Avrupa Ekonomik Topluluğu) kurulması (1957), Maastricht Antlaşması (1992) Yukarıdaki antlaşmalar ve birlikler şehirleşme nedenlerinden hangisinin oluşmasında etken olmuştur?

Soru 8

Orta Zorluk

1927’de, şehirsel yerleşmelerin yüzde kaçı kasabalardan meydana gelmektedir?

Soru 9

Orta Zorluk

Ticaret, hizmet topluluklarını, finans gruplarını ve servis istasyonlarını dağıtma eğilimindedir. Mahalle kişilerin açık yeşil alanları ve toplanma yeridir Ikincil sanayi (üretim), depolama ve toptan bir araya toplanma eğilimindedir. Yukarıdakilerden hangileri kent mekânının yapısını oluşturan unsurlar arasında yer alır?

Soru 10

Orta Zorluk

İzmir Ankara Adana İstanbul Bursa Türkiye'nin şehirleşme süreci dikkate alındığında yukarıdaki illerden hangileri 2000 yılında bölgesel metropol kimliği kazanmıştır?

Soru 11

Orta Zorluk

İstanbul ve Ankara’nın ülke metropolüdür İzmir, Bursa ve Adana’nın ise bölgesel metropol kimliği kazanmıştır Konya, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Malatya, Samsun, Trabzon gibi bölgesel şehirler olarak ortaya çıkmıştır 2000 yılında şehirsel yerleşmeler arasındaki hiyerarşisi kapsamında yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 12

Orta Zorluk

Sinulingga, göre Kentsel mekanın yapısını oluşturan unsurları aşağıdakilerden hangisinde doğrudur? Hizmet topluluklarını, finans gruplarını ve servis istasyonlarını toplama eğilimindedir. Sanayi (üretim), depolama ve toptan bir araya dağıtma eğilimindedir. Mahalle kişilerin açık yeşil alanları ve toplanma yeridir. Ulaşım ağı her yeri bağlamaktadır.

Soru 13

Orta Zorluk

Şehir planlamasına yönelik bilgi edinme sistemleri hangi yıllarda başlamıştır?

Soru 14

Orta Zorluk

Kent planlamasının temel amacı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15

Orta Zorluk

Şehirlerin inşa edildiği materyaller, Perikles'in zamanından Sanayi Devrimi ‘ne kadar temelde değişmeden kaldığını söyleyebiliriz. Onları yok edebilecek şey ise kaçıncı yüzyılda belirgin bir şekilde değişmiştir?

Soru 16

Orta Zorluk

Şehirler barındırdığı çeşitli olanaklar itibariyle “çekici”, kırsal alanlar ise yoksunluklarından dolayı “itici” bir etki yaratmıştır. Bu etki sonucu oluşan değişim nasıl tanımlanır?

Soru 17

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi araştırmacıların kentler ve kentsel mekan için ortaya koyduğu görüş ve çalışmaların toplandığı başlıklardan değildir ?

Soru 18

Orta Zorluk

Merkezden çepere yayılarak oluşan kentlerin planına ne denilmektedir?

Soru 19

Orta Zorluk

1 - Kullanıcının katılımı 2 - Engelli uyumu 3 - Depreme dayanıklılık Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri konut politikalarının belirlenmesinde dikkate alınan unsurlardandır?

Soru 20

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi kent planlanmasında klasik yaklaşımların incelenmeye başlandığı dönemdir?

Derse Dön