logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Gayrimenkullerde Vergilendirme

Soru 1:

Bir iktisadi işletme aktif ve pasifi ile bir bedel karşılığında satın alındığında, aktifte bulunan gayrimenkullerin yeniden değerlerinin belirlenmesinde hangi değerleme ölçüsü kullanılmaktadır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi çevre temizlik vergisine tabidir?

Soru 3:

Emlak komisyonculuğu faaliyetini gerçek kişi işletmesi olarak sürdürenlerin elde ettikleri kazanç aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Konut inşaatlarında inşaat alanının tespitinde aşağıdakilerden hangisi dahil edilir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi Emlak komisyonculuğu faaliyetinde katma değer vergisi açısından vergiyi doğuran olaylar dışında kalır?

Soru 6:

Türkiye’de ÜFE’deki artış oranını belirlemekle yetkili kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi Kurumlar Vergisi Kanununa göre indirilebilecek giderlerden biridir?

Soru 8:

Gerçek kişi emlak komisyoncuları aracılık ettikleri kiralama, alım-satım, danışmanlık gibi hizmetler karşılığında almış oldukları komisyonların vergilendirilmesinde aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 9:

"menkul kıymetler ile kambiyo borsasına ve ticaret borsasına kayıtlı olan iktisadi kıymetlerin değerlemeden önceki son işlem günündeki ortalama değerini ifade eder." verilen tanım değerleme ölçütlerinden hangisidir?

Soru 10:

Aşağıdaki işlemlerden hangisi emlak komisyonculuğu mesleğinin konusuna girmez?

Soru 11:

Bir bayındırlık hizmetinin görülmesi dolayısıyla kişilerin gayrimenkullerinde meydana gelen değer artışı üzerinden tahsil edilen paraya ne ad verilir?

Soru 12:

O¨zel kanunlarına göre devlet ormanları dışında insan emeğiyle yeniden orman haline getirilmek üzere ağaçlandırılan araziler, ne kadar süreyle arazi vergisinden muaftır?

Soru 13:

Hangisi/leri bina vergisinin mükellefi olabilir? I- Binanın maliki II- İntifa hakkı sahibi III- Binaya malik gibi tasarruf edenler

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi emlak komisyonculuğu faaliyetinde ödevleri ile ilgili doğru bir ifade değildir?

Soru 15:

Yolların kaldırımlar da dahil olmak üzere (15) metreden fazla genişliklerine düşen giderler, belediyelere ait olup harç payına konu teşkil etmez. Mevcut yolların yüzde 40 nispetinde veya daha fazla genişletilmesi durumunda bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden yol harcamalarına katılma payı alınmaz. Kaldırımsız ve bakımsız bulunan yolların, kaldırım veya parke kaldırım haline getirilmesi veya asfalt yapılması, kaldırım veya şose halindeki yolların da parke, beton veya asfalta çevrilmesi halinde bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden yol harcamalarına katılma payı alınır. Yeni yol açılması veya mevcut kaldırım veya parkelerin sökülüp yeniden düzenlenmesi durumunda bu yoldan yararlanan gayrimenkullerin sahiplerinden yol harcamalarına katılma payı alınmaz. İki ve daha fazla yol kenarında bulunan gayrimenkuller için asıl cepheyi teşkil eden yoldan düşen pay tam, diğer yollara ait pay ise yarım olarak hesaplanır. Yukarıda "Yol Harcamalarına Katılma Payı" ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 16:

Herhangi bir kanun hükmünün anlamı araştırılırken, sadece o kanun içindeki yerine ve diğer maddelerle olan bağlantısına değil, ilgili diğer kanunlara da bakılmaktadır. Yukarıda açıklanan yorum türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Hangi kabahatlerin konusunu, vergi kanunlarının şekle ve usule ilişkin hükümlerine uyulmaması oluşturmaktadır?

Soru 18:

Türk vergi mevzuatında değerleme ile ilgili hükümler temel olarak hangi Vergi Usul Kanununda düzenlenmiştir.

Soru 19:

Emlak komisyoncularının vergilendirme ile ilgili yerine getirmek zorunda oldukları biçimsel ödevlere ilişkin kurallar hangi kanununda düzenlenmiştir?

Soru 20:

Tapuda yapılan işlemden sonra, emlak vergisi değerinden daha düşük bir bedel üzerinden harç ödendiğinin veya beyan edilen devir ve iktisap bedelinin gerçek durumu yansıtmadığının tespit edilmesi halinde ne yapılır?