logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Gayrimenkullerde Vergilendirme

Soru 1:

Cumhurbaşkanı, bina vergisini hangi oranda artırmaya yetkilidir?

Soru 2:

Bina ve arazilerde maliyet bedelinin bilinmemesi durumunda aşağıdakilerden hangisine başvurulur?

Soru 3:

I. Uzlaşma II. Vergi hatalarının düzeltilmesi III. Arabuluculuk Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri vergi hukukundaki idari çözüm yolları arasındadır?

Soru 4:

Birden çok kişinin, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik olmasına ne ad verilir.

Soru 5:

I. Su, elektrik, doğalgaz giderleri II. Personel giderleri III. Seyahat ve konaklama giderler IV. Sigorta ödemeleri V. Temizlik, boya giderleri Emlak komisyoncularının elde ettikleri ticari kazançtan düşebilecekleri giderler arasında yukarıdakilerden hangileri yer alır?

Soru 6:

İnşaatı 2019 yılında biten bir apartman dairesi, geçici emlak vergisi muafiyetinden en son hangi yıl yararlanabilecektir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisinde intifa hakkının tanımı verilmiştir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi vergi hukukunun asli kaynakları arasında yer alır?

Soru 9:

Toptan gıda faaliyeti ile uğraşan A Ltd. Şti’nin ödeyeceği çevre temizlik vergisinin miktarı hangi ölçüye göre belirlenmektedir ?

Soru 10:

Büyükşehir sınırları içerisinde bina vergisi konutlar için kaçtır? (binde)

Soru 11:

Emlak vergisi vergi sistemlerinin hangisi/leri içerisinde yer almaktadır? I- Gelir üzerinden alınan vergiler II- Harcamalar üzerinden alınan vergiler III- Servet vergileri

Soru 12:

Vergi Usul Kanununun 313. maddesine göre bir iktisadi kıymetin amortismana tabi tutulabilmesi için aşağıdakilerden hangisi gereklidir?

Soru 13:

Emlak vergisi ile ilgili aşağıda yer alan ifadelerden hangileri doğrudur? I. Emlak vergisi, gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan bina, arsa ve araziden alınır II. Emlak vergisi, hasılatı ve yönetimi çoğunlukla yerel idarelere bırakılmış, sürekli, objektif ve özel nitelikte bir servet vergisidir III. Emlak vergisi, kişisellik unsurları olan gelir ya da servetin toplanması ve artan oranlı tarife uygulanması gibi hususları içermektedir

Soru 14:

Kullanılmayan, boş kalan binalar hangi yıldan itibaren çevre temizlik vergisine tabi değildir?

Soru 15:

Emlak komisyonculuğu işine başlayan bir kişi işe başlama tarihten itibaren kaç gün içinde vergi dairesine işe başladıklarını bildirmek zorundadır?

Soru 16:

Vergi Usul Kanununa göre aşağıdakilerden hangisi amortismana tabi değildir?

Soru 17:

Aşağıda belirtilen binalardan hangisinin emlak vergisi muafiyetinden yararlanılması için kiraya verilmemesi şartı vardır?

Soru 18:

İki odası iki ayrı avukata kiralanan bir apartman dairesinin Çevre Temizlik Vergisi kimden tahsil edilir?

Soru 19:

Büyükşehir belediyesi sınırları ve mücavir alanlar içindeki konutlar için uygulanan emlak vergisi oranı binde kaçtır?

Soru 20:

I. Kiraya verilen tarafından ödenen su, II. Deprem sigortası, III. Kiraya verilen mal ve haklar için ayrılan amortismanlar, Yukarıda verilenlerden hangileri gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gayrisafi hasılattan indirilebilecek giderler arasında yer almaktadır?