logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Gayrimenkullerde Vergilendirme

Soru 1:

"Vergi konularının, verginin hesaplanmasına esas alınan değer ve miktarlarına.........denilir." cümlesindeki boş bırakılan yere gelebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 yıllık süre geçtikten sonra satılması Süre şartı aranmaksızın ivazsız olarak (miras ya da hibe şeklinde)  edinilen gayrimenkullerin satılması Kurumların gayrimenkul satışları Yukarıdakilerden hangisinde/hangilerinde gayrimenkul satış kazançlarının vergilendirilmesi gerçekleşmemektedir?

Soru 3:

KDV'nin özellikleri ile ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

Soru 4:

Vergi kanunlarının şekle ve usule ilişkin hükümlerine uyulmamasına ne ad verilir?

Soru 5:

Ölümü veya gaiplik kararı ile terekesi mirasçılara geçen kimseye ne denir?

Soru 6:

Zirai işletmenin aktifinde kayıtlı olmayan ve zirai faaliyete katılmaksızın sadece üründen pay alınması şeklindeki kiralamalarda elde edilen gelir hangi kazanç türüne dahil edilmektedir?

Soru 7:

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan değer artış kazançlarının safi miktarının hesaplanmasında esas alınan hasılat bazı bedellerin toplamından oluşmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir ?

Soru 8:

Doğalgazın m3 fiyatı üzerinden % 2 vergi alınması, sigaranın paket fiyatı üzerinden % 20 vergi alınması şeklinde uygulamalar aşağıdaki usüllerden hangisinin uygulandığını gösterir?

Soru 9:

Vergi alacağının, kanunda gösterilen matrah ve oranlar üzerinden vergi dairesi tarafından hesaplanarak bu alacağı miktar itibariyle belirleyen idari işlem aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi sahibine bir binada veya onun bir kısmında oturma hakkı veren irtifak hakkıdır?

Soru 11:

Vergi konusunu sınırlandıran, efektif vergi yükünü mükellef lehine azaltan, devlet açısından vergi harcaması niteliğinde olan uygulamalara ne denir?

Soru 12:

193 sayılı GVK’nın 2. maddesinde gelir vergisine konu olan unsurlar sayılmıştır. İlk altı gelir unsurlarında gözlemlenen ortak nokta (özellikle ticari ve mesleki kazançların) belirli bir ölçüde devamlılık göstermesidir. Oysa gelir, devamlılık özelliği göstermeden de elde edilir. GVK'nun da belirtilen ve devamlılık özelliği göstermeyen bu gelirler hangi kazanç unsuru olarak vergilendirilir?