logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Bina ve Site Yöneticiliği

Soru 1:

“Toplu yapı” kavramının günlük dildeki kullanımı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi toplu yapı kavramının günlük dilde kullanılan kavramıdır?

Soru 3:

Otoriter, insancıl ve ilgisiz tarzda hareket eder ve disiplini sağlamaya, verimi artırmaya odaklanır. Yukarıda hangi tür yöneticiden bahsedilmektedir?

Soru 4:

Kapıcıyı işe alırken sürekli hizmet söz konusuysa deneme süresi belirlenebilir. Toplu iş sözleşmesi kapsında bu deneme süresi en çok ne kadardır?

Soru 5:

Kontrol ve hesap verme boyutu ile idarecilerin yapıları sıralandığı zaman aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri olarak karşımıza çıkacaktır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi bağımsız bölüm sahiplerinin hazırlaması ve yapması gereken uygulamalar arasında yer almaz?

Soru 7:

Kapıcıyı işe alırken sürekli hizmet söz konusuysa deneme süresi belirlenebilir. Toplu İş Sözleşmeleri ile bu süre en fazla ne kadar uzatılabilir?

Soru 8:

Kapıcılık sözleşmesi, belirli bir süre için yapılmışsa, sürenin bitiminde kendiliğinden sona erer. Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir. Kapıcılık iş sözleşmesi belirsiz süreli yapılmış ise; işi 6 aydan az sürmüş kapıcılar için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak kaç hafta sonra iş sözleşmeleri feshedilmiş sayılır ?

Soru 9:

İlgili kanunlarla belirlenen hükümlere aykırı olarak, başka bir kimsenin sağlığının zarar görmesine elverişli bir şekilde gürültüye neden olan kişi, ne kadar süre aralığında hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır?

Soru 10:

Gider ve avans paylarını süresinde ödemeyen kat malikleri hakkında borcuna itiraz halinde hangi oranda inkar tazminatı istenebilir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi bina yönetimini gerçekleştirmek için gereken kurallar ve kanunlardan biri değildir?

Soru 12:

Toplu yapılarda kurullar, en geç ne kadar sürede bir  toplanır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi, Bütçe Yönetim Hizmetlerine ilişkin hazırlanacak belgeler ve uygulamalardan değildir?

Soru 14:

MK. 761 “ zorunlu su hakkı” şeklinde düzenlenen bu hak da komşuluk ilişkisinden doğan, bir taşınmaz mülkiyeti kısıtlamasıdır. Buna göre, kendi evinin veya arazisinin gerekli su ihtiyacını, aşırı külfetli gidere katlanmaksızın karşılayamayan taşınmaz maliki, komşu taşınmaz malikine tam bir tazminat ödeyerek, onun ihtiyaç fazlası olan su kaynağı üzerinde kaynak irtifakı tesisi talebinde bulunabilir. Komşu taşınmaz maliki bu talebin yapılmasıyla, kaynak irtifakı tesisi borcu altına girer. Bu borcunu ifa etmez ise, su ihtiyacı olan taşınmaz maliki, mahkemeye başvurarak kaynak irtifakı tesisini talep eder. Zorunlu su hakkı için kaç adet koşul öngörülmüştür ?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi kat mülkiyeti kapsamına giren unsurlardan birisi değildir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi, teknik yönetime ilişkin uygulamalardan değildir?

Soru 17:

Kapıcı ile ne kadar hizmet süresi için yazılı sözleşme şarttır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi yönetimin işlevlerinden bir değildir?

Soru 19:

Kapıcının bir hafta içerisinde kaç saati aşan çalışması fazla çalışma olarak değerlendirilir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi kapıcıyı işe alan iş verenin sürekli işlerde kanunda belirtilen süre içinde Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne bildirmeye mecbur olduğu bilgiler arasında yer almaz?