logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Konut Yapı Kooperatifçiliği

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de konut yapı kooperatiflerinin sorunlarından birisi değildir?

Soru 2:

18 yaşını doldurmuş olmak Evli olmak Kısıtlı olmamak Akli yeterliliğe sahip olmak Çalışıyor olmak Yukarıdakilerden hangileri medeni hakları kullanabilmek için gerekli olan koşullardan değildir ?

Soru 3:

İlk nüfus sayımının yapıldığı 1927 yılında  olan Türkiye nüfusu kaç milyondur?

Soru 4:

Kooperatifi idare ve temsile yetkili kişiler. Kooperatif tasfiye halinde ise, tasfiye memurları. Tasfiye halindeki kooperatifin alacaklılarından biri. Verilenlerden hangisi yada hangileri kooperatif borçlarının aktifinden fazla olduğunu iddia edebilir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi Türk medeni kanununa göre gerçek kişinin bizzat yapacağı eylem ve işlemlerle, kendi lehine haklar aleyhine de borçlar yaratabilmesi için taşıması gereken koşullardan biridir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi ticaretle uğraşan esnaf ve tacirlerin bir araya gelerek toplu işyeri üretmek için kurdukları kooperatiflerdir?

Soru 7:

Koop. K. m. 46’ya göre kooperatife kayıtlı ortakların en az 1/10’unun gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yazılı teklifte bulunmaları halinde, şu hususların gündeme alınmasına karar vermek de genel kurulun yetkilerindendir: Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biridir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi Ticari işlemlerin belgelere dayanarak tarih sırası ile maddeler halinde kaydedildiği deftere verilen addır?

Soru 9:

İhtiyaç duyulan fonun sağlanması işlemi hangisidir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi kooperatif ortaklarının “Koruyucu Hakları”ndan biri değildir?

Soru 11:

Her hesap döneminin sonunda taşınmazların, alacakların, borçların, nakit para tutarının ve varlıklar ile borçların değerlerinin teker teker kaydedildiği, ciltli ve sayfaları müteselsil sıra numaralı deftere ne ad verilir?

Soru 12:

Kooperatife ortak olmak isteyen bir kişiye “kooperatife girişin gönüllü olduğu, çıkma hakkının sınırlandırılabileceği, çıkışın 5 yıl için sınırlandırılabileceği, 5 yıldan sonra ise hiçbir suretle sonra çıkılamayacağı ve yapı kooperatiflerinde ortaklıktan çıkma hakkının sınırlandırılamayacağı” söylenmiştir. Bu söylenenlerin hangisi doğru değildir ?

Soru 13:

Konut yapı kooperatiflerinin, genel kurul, yönetim kurulu ve denetçiler kurulu olmak üzere üç tane zorunlu organı vardır. Bu organlar arasında bir hiyerarşi söz konusudur. Yönetim kurulu yürütme organıdır. Yukarıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 14:

I. Gayrimenkullere, gayrimenkul projelerine yatırım yaparlar II. Gayrimenkule dayalı haklara ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparlar III. Gelirleri kurumlar vergisine tabiidir IV. Sermaye piyasası kurumlarıdır Gayrimenkul yatırım ortaklığı için yukarıda söylenenlerden hangileri doğrudur?

Soru 15:

"İflâsa tabi olan borçlu, ödeme emrine rağmen yedi gün içinde borcunu ödemezse, alacaklı mahkemeye başvurarak borçlunun iflâsına karar verilmesini isteyebilir." ifadesi İcra ve İflas Kanunu'nun hangi maddesinde yer alır?

Soru 16:

Kooperatif ortaklığından çıkarma kararına ne kadar sürede itiraz edilmez veya dava açılmazsa, çıkarma kararı kesinleşir?

Soru 17:

Kooperatifi yönetmeye veya temsile yetkili kişilerin, görevlerini yürütmeleri sırasında işledikleri haksız fiillerden doğan zararlardan, kim sorumludur?

Soru 18:

Kooperatif ortaklığı aşağıdaki durumlardan hangisi gerçekleştiğin de sona ermez?

Soru 19:

Borcunu ödemeyen borçlu karşısında alacaklının başvurabileceği takip yolları aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Soru 20:

Kooperatifin iflâsını, aşağıdaki hangi kanuna göre kooperatifin alacaklıları ya da yönetim kurulu talep edebilir?