Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Seçmeli Ara Sınav

Isıtma Havalandırma ve Klima Sistemlerinde Enerji Ekonomisi

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

I) Pistonlu kompresörler, II)  Vidalı kompresörler, III)  Santrifüj kompresörler, IV)  Döner (rotary) kompresörler, V) Spiral (scroll) kompresörler, Yukarıdakilerden hangisi en çok bilinen ve yaygın olarak kullanılan kompresör tiplerindendir?

Soru 2

Orta Zorluk

Kişinin veya toplum olarak insanların sağlığının korunması ve geliştirilmesine çalışan beslenme, sağlık ve çevre konularındaki bilgileri bir sentez halinde uygulayan bilim dalına ne ad verilir?

Soru 3

Orta Zorluk

Tesisat yalıtımında kullanılacak malzemelerden çeşitli özellikler istenmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bu özelliklerden biri değildir?

Soru 4

Orta Zorluk

İnverter sistemlerin açıklaması aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 5

Orta Zorluk

Tek bir dış üniteye (veya dış ünite grubuna) tek bir bakır boru hattı ile bağlanabilen çok sayıda iç ünite ile tüm bağımsız mekanlarda ısıtma ve/veya soğutma ve kısmi havalandırma yaparak istenilen iklim koşullarını sorunsuz sağlayan klima teknolojisine ne ad verilir?

Soru 6

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi Kaskad sisteminin başlıca avantajlarından biri değildir?

Soru 7

Orta Zorluk

Çelik kazanlarda korozyonun önlenebilmesi için kazan su sıcaklığının kaç derecenin altında tutulması gerekir?

Soru 8

Orta Zorluk

Aşağıdaki sıcaklıklardan hangisinde lejyonella bakterisi yaşayamaz ?

Soru 9

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi ısı yalıtım malzemelerinin özelliklerinden biri olamaz?

Soru 10

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi yerden ısıtma sisteminin olumlu yönlerindendir?

Soru 11

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi suyun kullanma noktasında açılıp kapanmasını sağlayan elemandır?

Soru 12

Orta Zorluk

I) Kışın içerideki sıcak havayı, yazın da klimanın sağladığı serinliği koruyarak enerji tasarrufu sağlamaktadır. II) Halka açık yerlerde sigaralı ve sigarasız yerleri birbirinden ayırır. III) Verimli çalışma ortamı yaratır. IV) Depolanmış sebze meyve, et ve her türlü gıdanın bozulmasını önler, taze kalmasını sağlar. V) Ortamda cereyan sağlayarak serinlik yaratır. Yukarıdakiler hangisi hava perdesi kullanılmasının avantajlarıdır?

Soru 13

Orta Zorluk

Düşük sıcaklıklı ısıtma sistemine ait gidiş-dönüş suyu sıcaklık değeri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14

Orta Zorluk

4 kişilik bir ailenin normal musluk kullanarak günde ortalama 3 kere el yıkadığı belirlenmiştir. Bu aile sensör kumandalı musluk kullanarak yine günde 3 kez ellerini yıkarsa günlük ne kadar su tasarrufu yaparlar?

Soru 15

Orta Zorluk

I. Taş yünü: -40°C ile 800°C’ye kadar. II. Seramik yünü: 0°C ile 1250°C’ye kadar. III. Elastomerik Kauçuk Köpüğü: -40 ile 116°C’ye kadar. IV. Bakalitsiz cam yünü: -50°C ile 550°C’ye kadar. V. Polüretan: 180 ile 110°C’ye kadar. Yukarıda verilmiş ısı yalıtımı amacıyla kullanılan malzemelerden hangilerinin kullanım sıcaklığı değerleri doğru verilmiştir?

Soru 16

Orta Zorluk

Sanayide kullanılan fırın ve ocakların duvarlarında, ısı iletim katsayısı düşük olan tuğlalar kullanılmaktadır. Bu tuğlaların üzerinde de hangi yalıtım malzemelerinin kullanımı önerilmektedir?

Soru 17

Orta Zorluk

Doğru akımı (DC), alternatif akım (AC) biçimine dönüştürebilen, frekansı ve gerilimi birbirinden bağımsız ayarlanabilen cihazlara ne ad verilir?

Soru 18

Orta Zorluk

Sızdırmazlık özelliği ve kolay açılıp kapanmaları nedeniyle çabuk açılıp kapanması istenen ve çok açılıp kapanması gereken yerlerde kullanılan armatür aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19

Orta Zorluk

• Özellikle 1200°C-1400°C gibi yüksek sıcaklıklarda kullanılabilmektedir. • Lifli bir malzemedir. • Beyaz renkli olup rulo levha ve dökme olarak pazarlanmaktadır. • Yoğunluğu malzemenin şekline göre 100-150 kg/m3 arasında değişmektedir. • Yumuşak bir malzeme olup levha tiplerinde dahi basınç dayanımı düşüktür. Yukarıda tesisat yalıtımında kullanılan yalıtım malzemelerinden hangisinin özellikleri verilmiştir?

Soru 20

Orta Zorluk

I.Lifli bir yalıtım malzemesi olup bazalt, kireç taşı, dolomit gibi minerallerden elde edilmektedir. II.Taş yününün yoğunluğu 20-200 kg/m3 arasında olup lif çapları 5 mikron civarındadır. III.Lifler yatay olarak yer almaktadır. Taş yünü ile ilgili verilen bilgilerden hangisi/hangileri doğrudur?

Derse Dön