Aşağıdaki enerji kaynaklarının hangisinde karbondioksit salınımı en fazladır?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: C) Kömür
I. Organlarımızın yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirmeleri için gerekli olan vücut iç bölme sıcaklığı 36,8 °C’dir. II. Isıl konfor insanların içinde bulundukları ortamdan ısıl olarak hoşnut olma duygusudur. III. Deri yüzeyi ile çevre arasında kütle transferi (buharlaşma ve nem difüzyonu) yoluyla, iletim, taşınım ve ışınım mekanizmaları ile ısı transferi meydana gelir. Yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?
Doğru Cevap: E) I. II. ve III.
Aşağıdakilerden hangisi belirli ısıl etkilere maruz kalan cisimlerin atom ve molekülleri arasındaki mesafenin artması olayı olarak tanımlanır?
Doğru Cevap: C) Isıl genleşme
Güneş pilleri (fotovoltaik) Güneş toplaçları (kollektör) Cam balkon kapamaları Yukarıdakilerden hangileri binalarda enerji verimliliği kapsamında aktif sistemler içinde yer alır
Doğru Cevap: A) I ve II
(η)= Alınan enerji Giren enerji Yukarıda verilen eşitlikte η neyi ifade etmektedir?
Doğru Cevap: C) verim
Aşağıdakilerden hangisi yenilebilir enerji kaynaklarındandır?
Doğru Cevap: E) Rüzgar
Enerji verimli yapı tasarımı ile ilgili aşağıdakilerden hangiis doğru değildir?
Doğru Cevap: A) Önce binanın tasarımı yapılır daha sonra ise yapının ısıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin tasarıma ilave edilir.
I. Tasarruflu ampul kullanmak II. Daha az araba kullanmak III. Daha az sıcak su kullanmak IV. Çöplerin geri dönüşümünü sağlamak Yukarıdakilerden hangileri küresel ısınmaya karşı alınabilecek önlemler arasında gösterilebilir?
Doğru Cevap: B) Hepsi
M − W = Qsk+Qres = (C+R+Esk) + (Cres+Eres) eşitliğinde Qsk neyi ifade etmektedir?
Doğru Cevap: D) deriden olan toplam ısı kaybı
Türkiye’de ilk kez çevre politikalarının oluşturulması amacıyla Başbakanlık’a bağlı bir Çevre Müsteşarlığı’nın kurulması hangi yılda gerçekleştirilmiştir?
Doğru Cevap: D) 1978
Bir maddenin sıcaklığı Celcius derecesi cinsinden 20 ºC azalırsa, bu azalış Kelvin derecesi cinsinden ne kadar olur?
Doğru Cevap: A) 253,15 K
Bir bölge, yeryüzünün özel bir parçası, toprak, hava ya da su olabilen organizmanın yaşadığı ve geliştiği, her zaman tanımlanabilen ve fiziksel olarak sınırlı yere ne ad verilir?
Doğru Cevap: D) Habitat
I.Kuru termometre ile ölçülen sıcaklık II.Ortalama ışınım sıcaklığı III.Ortamdaki hava akım hızı IV. Havanın bağıl nemi Etkin sıcaklığı etkileyen faktörler yukarıda verilen maddelerden hangileridir?
Doğru Cevap: C) I,III,IV
İki bölge arasındaki ısı geçişini en aza indirmeye ne ad verilir?
Doğru Cevap: E) Isıl yalıtım
Aşağıdakilerden hangisi geleceğin enerji kaynaklarından biri değildir?
Doğru Cevap: C) Nükleer enerji
Belirli ısıl etkilere maruz kalan cisimlerin atom ve molekülleri arasındaki mesafenin artmasına ne ad verilir?
Doğru Cevap: D) Isıl genleşme
Sobanın odayı ısıtması Güneşin dünyayı ısıtması Mum alevinde ısıtılan bir metalde ısı iletimi Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri konveksiyon için verilen bir örnektir?
Doğru Cevap: A) Yalnız I
I. Metabolizma düzeyi II. Aktivite düzeyi III. Giysi türü IV. Kütle ağırlığı Yukarıda verilen made/lerden hangileri ısıl konforu etkileyen kişisel parametrelerdendir?
Doğru Cevap: A) II ve III
22 °C’de 50 m uzunluğundaki alimünyum çubuğun sıcaklığı 30 °C’ye çıkarılırsa boyu ne olur? (a=24X10 -6 )
Doğru Cevap: D) 101,92 cm
Bulunulan ortamda hava akımının olması durumunda sıcaklığın arttırılması gerekebilir. Buna göre ortamda 2.1-3 m/s hızında bir hava akımı varsa, sıcaklık ne değerlerle artırılmalıdır?
Doğru Cevap: E) 10 °C