logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yenilenebilir Enerji Kaynakları

Soru 1:

I. Hareketli aksam içermezler ve sessiz çalışırlar. II. İstenilen boyutta ve kapasitede üretilebilirler. III. Dayanıklı ve güvenli sistemlerdir. IV. Gaz emisyonu geleneksel sistemlere oranla oldukça yüksektir. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri yakıt hücresinin özelliklerindendir?

Soru 2:

Fotovoltaikler ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 3:

Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü (EİE) tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye’nin ortalama günlük toplam güneşlenme süresi kaç saattir?

Soru 4:

Bölgeye yakın olan seraların ve konutların ısıtılmasında kullanılmaktadır Kuru buz üretilmektedir Gazlı içecekler için kullanılmaktadır Ülkemizin ilk ve en büyük jeotermal santrali olan Kızıldere Jeotermal Enerji Santralinde yukarıdakilerden hangisi/hangileri kullanılmaktadır?

Soru 5:

Güneşin yarıçapı ne kadardır?

Soru 6:

I. Kristal Silisyum II. Galyum Arsenit III. Amorf Silisyum IV. Kadmiyum Tellürid V. Bakır İndiyum Diselenid VI. Optik Yoğunlaştırıcılı hücreler Yukarıdakilerden hangi/ hangileri Fotovoltaik hücreleri üreten maddelerdendir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi güneş-ısı uygulamalarının başlıcalarından biri değildir?

Soru 8:

Dünyanın en büyük güneş kulesi PS20 nerededir?

Soru 9:

Deniz-üstü (off-shore) rüzgar türbinleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 10:

Güneş’ten bir yılda Dünya’ya gelen enerji, yeryüzünde fosil, nük­leer ve hidroelektrik tesislerinin bir yılda üreteceğinden kaç kat daha fazladır?

Soru 11:

Okyanusun gel-git olayından üretilen enerji hangisidir?

Soru 12:

Akan suyun gücünü elektriğe dönüştüren sistemlere genel olarak ne ad verilmektedir?

Soru 13:

Üst örtü Yutucu Yüzey (Soğurucu Plaka) Toplayıcı Kasası Isı Yalıtımı Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri düzlemsel güneş toplayıcılarını oluşturan kısımlardandır?

Soru 14:

Dalgaboyu 700 nm'den büyük ışımalara infrared (IR) yani kızılötesi adı verilir. Kaynaşma (füzyon) yüksek sıcaklıkta iki hafif atom çekirdeğinin daha ağır bir atom çekirdeğine dönüşmesidir. Isıtılan her cisim etrafına ışıma yapar. Yukarıda verilen ifadelerden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 15:

Bir cisim ya da mekanik sisteme ait tüm bileşenlerin hareket ve konumuna göre değişebilme özelliği gösteren potansiyel enerjisi ile kinetik enerjisinin toplamı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Tahminsel rüzgar ölçümünde kullanılan Beaufort (Bofor) ölçeğine göre "fırtına" hızı aralığı (km/sa) hangi şıkta doğru verilmiştir?

Soru 17:

Düşey eksenli rüzgâr türbinleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez ?

Soru 18:

Türbinlerin suyun basıncına göre göre sınıflandırılmaları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 19:

Yüksek oranda karbon içeren hidrokarbonlar olan  ve bitki - hayvan kalıntılarından oluşan kaynak aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Piezoelektrik enerjisi ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?