logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Elektrik Tesisat Planları

Soru 1:

Sayaçların da yer aldığı ana pano, bina girişi zemin katta yer almalıdır. Telefon ana giriş kablosu için, bina ana girişinde, merkezi dağıtım kutusu yer almalıdır. Dağıtım panoları, daire girişlerinde, kapıya yakın bir noktada bulunmalıdır. Anahtar ve prizler, (balkon kapıları hariç) açılan kapı arkasında kalmamalıdır. Yukarıdakilerden hangileri tesisat ve tesisat birimlerine kolay ulaşım ölçütlerine uygun kriterler arasında gösterilmektedir?

Soru 2:

Mühendis yada mühendislik firmasınca hazırlanır. Bir elektrik tesisat planının en başında yer alır. Yapının, adresi, yapı sahibi, proje sorumlusu gibi bilgiler yer alır. Yukarıda özellikleri verilen maddeler elektrik tesisat projelerinin hangi basamağına aittir?

Soru 3:

sembolü hangi anlama gelmektedir?

Soru 4:

Elektrik İç Tesisat Yönetmeliğine uygun olarak hazırlanan teknik şartname ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 5:

Gerilim düşümü hesaplarında Hat uzunluğu (m) kısaca nasıl tanımlanır?

Soru 6:

Kuvvet tesisatı mimari planları çoğunlukla hangi ölçek oranı ile hazırlanırlar?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi g rup kompanzasyonun dezavantajlarındandır?

Soru 8:

Yukarıdaki şema bir elektrik tesisatının hangi bölümüne aittir?

Soru 9:

Grup kompanzasyonu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 10:

I- Koruma özelliği taşıyan hiçbir hat, anahtar ve sigorta üzerinden geçirilmemelidir. II- Üç faz hatları ile birlikte nötr hattı kaçak akım rölesi selenoidi içerisinde yer almalıdır. III- Koruma hattı, selenoid içerisinde yer almalıdır. IV- Koruma hattı, TT sistemde nötr özelliği de taşısa, selenoid içerisinde yer almamalıdır. Elektrik kuvvet projelerinin elektrik tesisat yönetmeliklerine uygun ölçütlerde hazırlanması kriterleriyle ilgili yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

Soru 11:

Aşağıdakilerden Hangisi Teknik Şartnamede bulunmamaktadır?

Soru 12:

Nötr noktasının topraklanma durumunda kısa devre akımının küçültülmesi için ne yapılmalıdır?

Soru 13:

Sıfırlama ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

Soru 14:

Yukarıda bir elektrik tesisat projesine ait güç dağılım cetveli verilmiştir. Bu cetvele göre aşağıdaki çıkarımlardan hangisi yapılamaz?

Soru 15:

Malzeme bedeli 3800 TL olan bir proje için ulaşım, gıda ve amortisman bedellerinin her biri  %10, işçilik bedeli %15 ve kar %25 olarak belirlendiğine göre toplam maliyet hesabı ne olur?

Soru 16:

Dökme alüminyumun gri epoksi fırın boya ile boyanmasıyla imal edilen tesisatta dirsek olarak dönüşlerde, kablo çekmede, tesisat içindeki kablolara ek yapmada ve bakımda kolaylık sağlayan buat türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi "Karma Yalıtkanlı Yağlı Tip" kondansatörler ile ilgili doğru olarak verilmiştir?

Soru 18:

Elektrik devrelerinin aşırı akım ve voltaj sebebiyle hasar görmemesi için ve devrenin normal açılıp kapatılması maksadıyla kullanılan elektrik devre kırıcı elemanına ne ad verilir?

Soru 19:

I. Taşıyıcı kolonlar ve kirişler II. Duvarlar III. Asma katlar IV. Bacalar Yukarıdakilerden hangileri, kuvvet tesisatı mimari planlarında gösterilmelidir?