logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Devre Analizi

Soru 1:

Her biri 36Ω değerinde olan dört direnç birbirlerine paralel olarak bağlandığında devrenin eşdeğer direnci aşağıdakilerden hangisi olur?

Soru 2:

Aşağıdaki kapasite birimi dönüşümlerinden hangisi ya da hangileri doğrudur? I- 4,7 nF = 47 pf II- 5000 pf = 0,005 µF  III- 0,75 µF = 750 kaç nF

Soru 3:

Sıcaklık değişim katsayısı 0,0036 olan iletkenin 15°C deki direnci 15 Ω ise 45°C deki direnç değeri ne olur ?

Soru 4:

Yukarıdaki devrede R1 direnci üzerine düşen gerilim değeri kaç volttur?

Soru 5:

Frekansı 30 KHz olan sinüzoidal AA gerilimine 40 pF’lık bir kondansatör bağlanmıştır. Kondansatörün kapasitif reaktansı ’dur?

Soru 6:

Periyot hangi harfle gösterilir ve SI birim sisteminde birimi nedir?

Soru 7:

Şekildeki devrede t < 0 süresince kapalı olan anahtar t = 0 anında açılmaktadır. Buna göre t = 200 msn’deki v C voltajı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Şekilde iki adet alternatif akım verilmiştir. Bunlardan kesikli çizgi ile verilen I 1 sürekli çizgi ile verilen ise I 2 'dir. Bu akımlardan hangisi ileri faza sahiptir ve faz açısı ne kadardır?

Soru 9:

Büyüklüğü ve yönü zamana bağlı olarak periyodik değişim gösteren elektriksel akımlara ne denir?

Soru 10:

Sinüzoidal ifadeler ----------, ---------- ve ---------- olmak üzere üç temel bileşenden oluşur. İfadedeki boşluklara aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 11:

Endüktansı 2 H olan bir bobin üzerinden geçen akım; i L ( t ) = 0,5 . t² Amper olarak veriliyor ise t=4 s 'de bobinin enerjisi kaç joule 'dür?

Soru 12:

Birim zamanda tekrar eden ortalama devir sayısına ne denir?

Soru 13:

Seri bağlı olan R1=5 ve R2=4 dirençleri ile bunlara paralel 2 direncinin oluşturduğu Reş kaçtır?

Soru 14:

(5 ve 6. sorular aşağıda verilen bilgilere göre cevaplanacaktır.) Başlangıç gerilimi Vc(0)=40 V olan 5 µF lık bir kondansatör 3 k? ve 6 k? luk iki dirence paralel bağlanmıştır. t>0 için Vc(t) ifadesi aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Soru 15:

Şekildeki devrede t < 0 süresince kapalı olan anahtar, t = 0 anında açılmıştır. Bobin üzerinden geçen i L (t) akımının zamana göre ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Bir devirlik AA akımı veya gerilimi oluşurken geçen süreye ne denir?

Soru 17:

Direnç ve kondansatörlerden oluşan, gerilim veya akım kaynağı tarafından beslenen bir elektrik devresi olan direnç-kondansatör devresi aşağıdakilerden hangisi ile gösterilir?

Soru 18:

Gerçek direnci 7 Ω , reaktansı 24 Ω olan bir devrenin empedansının kutupsal gösterimi aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Soru 19:

Sadece direnç ve kondansatörden oluşan kaynaksız bir RC devresinde kondansatörün t= 0 anındaki gerilim değeri VC(0) = 10V, devredeki direnç 5? ve kondansatör 0,1F olarak verilmiştir. Kondansatör voltajının zamana göre ifadesini nedir?

Soru 20:

Sabit bobinlerin kullanım yerleri ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur? I- Ferrit nüveli bobin, yüksek frekanslı devrelerde ve radyo alıcı-vericilerinde kullanılır. II- Demir nüveli bobinler daha çok AA (Alternatif Akım) geriliminin düşürülmesinde, filtreleme ve ses frekans devrelerinde kullanılırlar. III- Hava nüveli bobinler genellikle alçak frekanslı devrelerde kullanılırlar.