logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Devre Analizi

Soru 1:

Devrede oluşan doğal tepki ve zorlanmış tepkinin toplamı --------- olarak adlandırılır. İfadesindeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 2:

Gerilim veya akım kaynağı tarafından beslenen bir elektrik devresi olan direnç-bobin devresi aşağıdakilerden hangisiyle gösterilir?

Soru 3:

Şekildeki devredeki anahtar t=0 anında açılmaktadır. Anahtar açıldıktan 1 saniye sonra devredeki akım kaç amper olur?

Soru 4:

Üzerindeki gerilim V = 6 ?30° Volt olan bir devre elemanının üzerinden geçen akım I = 8 ?60° Amper ; tükettiği güç kaç VA'dır ?

Soru 5:

Bir seri RLC devresinde direnç 4 ? , kondansatör 20 mF, bobin 8 µH ise rezonans frekansı kaç rad/sn’dir?

Soru 6:

Şekildeki devrede t < 0 süresince kapalı bulunan anahtar t = 0 anında açıldığına göre t = 100 msn anında i¬L akımının aldığı değer aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Şekildeki devrede t<0 süresince kapalı olan anahtar, t=0 anında açıldıgına göre t≥0 için i L (t) ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

(7., 8. ve 9. sorular aşağıda verilen elektrik devresine göre cevaplanacaktır.) Ş ekildeki devrede anahtar t = 0 da 1 konumundan 2 konumuna al ı nm ı ş t ı r. i(t)= ?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi bobinin endüktansını etkileyen faktörlerden değildir?

Soru 10:

Yukarıda elektronların örnek bir atom yapısı içinde dizilişi verilmiştir. Soru işaretiyle gösterilen tanım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Şekilde bir RC devresinde, deşarj sırasında kondansatör gerilimin değişimi gösterilmiştir. Şekildeki soru işareti ile gösterilen gerilim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi kapasite değişimine göre kondansatör çeşidi değildir?

Soru 13:

Referans olan alternatif akıma negatif faz eklenerek ifade edilen akım, referans olan akımdan belirtilen açı kadar sonra olduğunu gösterir. Bu duruma nedir?

Soru 14:

Şekildeki devrenin t ? 0 için durumu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Şekildeki devrede R 1 = 2 ?, R 2 = 2 ?, R 3 = 3 ?, gerilim kaynağının değeri V 1 = 14 V ve akım kaynağının değeri k=1 olarak verilmiştir. R3 direnci üzerinden geçen akımın değeri nedir?

Soru 16:

Aşağıda verilen işlemlerden hangisi ya da hangileri kondansatör kapasitesini artırmaktadır.  I- Kondansatörün plakalarının yüzey alanın artırması. II- Kondansatörün plakaları arasındaki mesafenin artırılması. III- Kondansatörün plakaları arasındaki yalıtkan maddenin, dielektrik katsayısı daha yüksek bir madde ile değiştirmesi.

Soru 17:

R=5Ω, C=40µF olan direnç ve kondansatör birbirine seri bağlanmış olup V S =5V değerinde bir doğru akım kaynağı ile beslenmektedir. Buna göre kondansatör, kaynağa ilk bağlandıktan sonra ne kadar zamanda tam olarak dolar?

Soru 18:

100mH kaç nH'dir?

Soru 19:

Şekilde verilen AA sinyal formları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi kirchhoff gerilim yasasının bir uygulamasıdır?