logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Devre Analizi

Soru 1:

t = 200 msn anında 5?’luk direnç üzerindeki gerilim değeri ne kadardır?

Soru 2:

Şekildeki devrede t<0 süresince kapalı olan anahtar, t=0 anında açıldıgına göre t?0 için I L (t) ifadesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Şekildeki devrede t < 0 süresince kapalı olan anahtar, t = 0 anında açılmıştır. Buna göre t = 200 msn anında 16 ?’luk direnç üzerindeki gerilim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Bir devirlik AA akımı veya gerilimi oluşurken geçen süreye nedir?

Soru 5:

Anahtarlamalı bir RL veya RC devresinde anahtar konum değiştirdikten sonra hala bir kaynakla bağlantı devam ediyorsa devrenin akım ve gerilim davranışı nedir?

Soru 6:

İçerisinde hareketli veya sabit bir nüve bulunan mandren üzerine, dışı izole edilmiş iletken telin sarılmasıyla elde edilen devre elemanı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Eşdeğer akımı i(t) = 3 . cos (100 . t) A olan bir devrenin empedansı Z = 5 ?60° ? ; devrede harcanan reaktif güç kaç VAR’dır ?

Soru 8:

R=5?, C=40µF olan direnç ve kondansatör birbirine seri bağlanmış olup V S =5V değerinde bir doğru akım kaynağı ile beslenmektedir. Buna göre kondansatör, kaynağa ilk bağlandıktan sonra ne kadar zamanda tam olarak dolar?

Soru 9:

Zamana bağlı gerilim ifadesi olan bir AA voltaj kaynağına 80 nF’lık bir kondansatör bağlanmıştır. Kondansatörün kapasitif reaktansı nedir?

Soru 10:

Direnç ve bobinden oluşan, gerilim veya akım kaynağı tarafından beslenen elektrik devresi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

1µF kaç Farad’dır?

Soru 12:

Önceden belirlenmiş sınırlar içerisinde, kapasitesi çeşitli yöntemlerle değiştirilebilen kondansatörlere verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Empedansı ? olan bir devrede akım A'dir. Devreye uygulanan gerilim aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?

Soru 14:

I. Ele alınan devrede aynı anda hem akım hem de gerilim kaynağı olabilir. II. Devrede bağımsız kaynaklardan en az iki tanesi bırakılır. III. Devre analiz yöntemleri kullanılarak, her kaynak için istenilen akım ve gerilim gibi büyüklükler ayrı ayrı hesaplanır. IV. Devredeki kaynak sayısı kadar, devre çözümü yapılır. Yukarıdaki bilgilerden hangileri süperpozisyon teorime ile ilgili olarak doğrudur?

Soru 15:

Bir devredeki herhangi bir elemanın üzerine düşen akım veya gerilimin hesabında Thevenin veya Norton eşdeğerlerinin kullanımı için aşağıdaki adımlardan hangisi 4. Adımdır?

Soru 16:

OHM kanunu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Levha ya da armatür olarak isimlendirilen iki iletken plaka arasına dielektrik adı verilen bir yalıtkan malzeme konarak elde edilen ve elektrik enerjisini depolayabilen devre elemanına ne denir?

Soru 18:

R 1 =12?, R 2 =20?, R 3 =30? ve C=0,5F olan üç direnç ve kondansatör ile bir doğru gerilim kaynağı birbirine paralel bağlanmıştır. Kaynak devreden çıkartıldığı anda v c (0)=6V olduğuna göre, 6sn sonra R 2 direnci üzerinden akan akımın değeri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Y 1 , Y 2 ve Y 3 admitansları birbirine paralel bağlanıyor. Frekans sabit olmak üzere; Y 1 = 0,2 – j . 0,5 S , Y 2 = 0,3 + j . 0,5 S ve Y 3 = 0,3 + j . 0,4 S ’tir. Bu bilgilere göre eşdeğer empedansın kutupsal gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?