logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Dış Ticarete Giriş

Soru 1:

Görevi ekonomik ve Parasal Birliğin üçüncü aşaması için gerekli yapısal, yasal ve teknik altyapı çalışmalarını tamamlamak olan Avrupa Birliği’nin Yardımcı Kurumu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

HS sembolü ile gösterilen tanımlama aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nın Türkiye’de destek verdiği proje ve programlar verilmiştir. Bu desteklerden hangisi “demokratik yönetişim” kapsamında değerlendirilebilir?

Soru 4:

Gümrük Birliği Öncesi Dönem hangi tarihler arasındadır?

Soru 5:

Türkiye’nin temel sektörler çerçevesinde ihracatı en fazla hangi alanda gerçekleşmektedir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının Başkan’a Bağlı birimlerindendir?

Soru 7:

1951 yılında Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'nın imzaladığı ve sonucunda Avrupa Birliği’nin (AB) temellerini kuran Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu’nun oluşturulduğu Antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi Mali İş birliği Komitesi'nin görevlerinden biri değildir?

Soru 9:

Dış ticaret perspektifleri göz önünde bulundurulduğunda Hızlı Büyüme Senaryosuna göre 2020 yılında Türkiye’nin tahmin edilen mal ihracatının cari fiyatlarla FOB değeri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

2011 yılında 73 Milyon 950 Bin yıl ortası nüfusa sahip olan Türkiye, dünya nüfus sıralamasında kaçıncı sırada yer almıştır?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi, Avrupa Parlamentosunun üye sayısıdır?

Soru 12:

Kurulduğundan buyana kaç tane UNCTAD Konferansı düzenlenmiştir?

Soru 13:

2011 yılı verilerine göre, Türkiye’nin ihracatında en fazla paya sahip ürün faslı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

I.Özgürlük II. Demokrasi III. Eşitlik IV. Hukuk Üstünlüğü V. İnsan Haklarına Saygı Yukarıda sıralanan değerlerden hangisi/hangileri AB’nin temelini oluşturan değerler arasında yer almaktadır?

Soru 15:

Türkiye ile AET (Avrupa Ekonomik Topluluğu) arasındaki "Ankara Anlaşması" kaç yılında yürürlüğe girmiştir?

Soru 16:

Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi, Ankara Anlaşması’nın 27. Maddesine istinaden, Türkiye ile AB arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve diyaloğun kurumsallaşması amacıyla hangi yıl oluşturulmuştur?

Soru 17:

AB’nin son genişleme sonrası üye sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

2009 – 2011 döneminde ithalatta ilk sırayı alan fasıl aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

İlk defa hangi yılda Cenevre’de toplanan UNCTAD, yaşanan sorunların büyüklüğü ve bu sorunların çözülmesi gerekliliği dolayısıyla, maddi ve lojistik destek sağlayan bir kurum halini almıştır?

Soru 20:

• Çevreyi sürdürülebilir kalkınma sürecine dahil etmek ve çevresel korumayı güçlendirmek için hükümetlere, çok taraflı organizasyonlara ve diğer kurum ve kuruluşlara çevresel korumayı sağlayan ve politika tavsiyelerinde bulunan Uluslararası Düzenlemeler. • Temel çevresel tehditler ve sonuçları üzerinde uluslararası fikirbirliği ve karar alma desteği için, Periyodik Değerlendirmeler ve Bilimsel Tahminler. • Birleşmiş Milletler sistemi içinde çevresel konularda, Daha Etkin Koordinasyon. • Çevresel tehditlere Etkili Ulusal Ve Uluslararası Tepki ve çevresel yönetime dair Daha Geniş Kamu Bilinci. gibi sonuçlar aşağıdaki faaliyetlerden hangisinin sonuçlarındandır?