Her ülkede ayrı pazarlama araştırması yapma, her bir ülke için ayrı ürün hatları geliştirme, her yurt dışı şube için ayrı fiyatlandırma ve tutundurmanın oluşu aşağıdaki uluslararasılaşma yönelimlerinden hangisi ile ilgilidir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
Uluslararası pazarlara sunulacak olan ürün/hizmet çeşitleri, markalar, üretim yeri ve ambalaj kararları işletmelerin hangi iç çevre unsurlarıdır?
2011 yılı verilerine göre Türkiye en çok hangi ülkeye ihracat yapmıştır?
İnsan ihtiyaçlarının saptanarak tatmin edilmesine dayanan bir olgudur. Bir çalışma alanı olarak 1900’lü yılların başlarında ortaya çıkmıştır. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki dönemden itibaren hızla genişleyip büyüyerek gerçek kimliğine kavuşmuştur. Tüketicilerin davranışlarının altında nelerin yattığını, tüketici ihtiyaçlarını karşılamak üzere işletmelerin ürün ve hizmetleri nasıl geliştirdiklerini, fiyatlandırdıklarını, dağıttıklarını ve tüketicilerle nasıl iletişim kurduklarını açıklamaya çalışmaktadırlar. Yukarıda özellikleri verilen olgu aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi uluslararası pazarlara giriş stratejilerinden olan sözleşmeye dayalı giriş yöntemlerinden biridir?
Bir işletmenin ürün ve hizmetlerinin birden fazla ülkedeki tüketicilere kâr hedefiyle akışının planlanması, fiyatlandırılması, tutundurması ve yönlendirilmesi amacıyla tasarlanmış işletme faaliyetlerinin performansı hangi kavramla ifade edilir?
Veri toplama aşamasındaki yöntemlerden geri dönüş oranı en yüksek olanı aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdaki anket yöntemlerinden hangisinin geri dönüş oranı daha yüksektir?
Uluslararası Ekonomik Sistem ile ilgili aşağıda yer alan ifadelerden hangileri doğrudur? I. Ülkelerin ulusal ekonomileri arasında var olan tek taraflı ilişkilere dayanan bir sistemdir II. Uluslararası pazarda gerçekleştirilen işlemlere dayanmaktadır III. Pazar değeri olan varlıkların ülkeler arasında değiş-tokuş edilmesiyle uluslararası ekonomik ilişkiler ortaya çıkmaktadır IV. Bir ülkenin belirli bir zaman diliminde dünyanın geri kalanı ile gerçekleştirmiş olduğu ekonomik işlemler o ülkenin “ödemeler dengesi”ni oluşturur
I. Reklam II. Satış geliştirme III. Fiyat garantileri IV. Halkla ilişkiler V. Veritabanı yönetimi Yukarıdaki unsurlardan hangileri tutundurma karması içerisinde yer almamaktadır ?
Aşağıdakilerden hangisi ulusal ekonominin mal ve hizmet üretmek için kullandığı temel kaynaklardan birisi değildir?
Firmaların veya işletmelerin uluslararasılaşma derecelerini belirlemek için bazı göstergeler kullanılmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu göstergelerden biri değildir ?
İnsan topluluklarının nüfuslarının büyüklük, yoğunluk, konum, yaş, cinsiyet, ırk, meslek ve diğer istatistikler açısından incelenmesini kapsayan dış çevre kuvveti hangisidir?
Bir birim mal üretebilmek için kullanılan toprak, işgücü, sermaye ve girişimcilik gibi kaynakların toplamı hangi kavram ile ifade edilmektedir?
Aşağıdakilerden hangisi veya hangileri İşletme ve pazarlama yönetimi uluslararası pazarlara giriş kararını verdikleri yaklaşımlardandır? I. Saf yaklaşım II. Pragmatik yaklaşım III. Stratejik yaklaşım
Bir bağımsız değişkenin bir başka bağımlı değişkene etkisini merak eden bir araştırmacı örneğin personelin hızlı hizmetinin, hizmetten alınan tatmine etkisini belirlemek için ....... gerçekleştirebilir. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?
Bir firmanın toplam satışları içinde ihracattan sağlanan satışların payı hangi kavramla ifade edilmektedir?
Aşağıdakilerden hangisi uluslararasılaşma yönelimlerinden biri değildir ?
Firmaların veya işletmelerin uluslararasılaşma derecelerini belirlemek için kullandıkları göstergelerden biri değildir?
Aşağıdakilerden hangisi dolaylı ihracat yönteminde kullanılan aracılardan biridir?