logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Vergi Hukuku

Soru 1:

Vergi mükellefi ile sorumlu arasındaki temel fark aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2006 yılında yayınladığı ve "Açık, güvenilir, zamanında ve yeterli bilgi vereceğiz. Öğrenmek istediğiniz her bilgi için doğru insanlarla temasa geçmeniz konusunda sizleri yönlendireceğiz. Vergi konusundaki gelişmeleri, sürekli sizlere duyuracağız. Şahsi ve gizli bilgilerinizi açıklamayacağız ve kullanmayacağız." gibi maddeleri içeren bildirge aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

İşe başlama bildirimini bildirmeyen mükellefe kesilecek olan ceza aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Mükellef haklarına ilişkin olan ve temsilsiz vergi olmaz ilkesini içeren ilk metin aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Vergi konusunun değeri ya da miktarına ne ad verilir?

Soru 6:

Mükelleflere karşı profesyonel, adil ve nazik olunması ve Mükellefler arasında ayrımcılık yapılmaması aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

Soru 7:

I. Tarh hukuki bir işlemdir. II. Tarh asli bir işlemdir. III. Tarh bireysel bir işlemdir. IV. Tarh yükümlendirici bir işlemdir. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 8:

Vergi sorumlusu asıl mükellefin yerine vergi ödemekle veya yine mükellefe ilişkin ödevleriyerine getirmekle yükümlü tutulan kişidir. Vergi sorumlusunun görevini yerine getirmemesi durumunda aşağıdaki durumlardan hangisi olasıdır?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi uluslararası hukuksal çifte vergilendirme unsurlarından biri değildir?

Soru 10:

Haciz ve iflasta kamu alacaklısına alacağın tahsili bakımından bir ayrıcalık tanınmasına ne ad verilir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi mali hukuka ilişkin doğru bir bilgi değildir?

Soru 12:

Vergi mahkemelerinde dava açma süresi, özel kanunlarda aksine bir hüküm olmadıkça vergi mahkemelerinde kaç gündür?

Soru 13:

Anayasa’da yerini almış yüksek idare mahkemesi, danışma ve inceleme merciidir. Vergi yargılamasında, bazı hâllerde ilk yargı mercii olarak görev yaparken asıl önemli görevi, Bölge İdare Mahkemelerinin belirli tutarları aşan vergi davaları için verdiği kararları temyiz mercii olarak incelemesidir. Yukarıda bahsi geçen kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

"Esas olarak vergi kanunlarını açıklayan, yorumlayan metinlerdir." cümlesi aşağıdakilerden hangisini tanımlar?

Soru 15:

Davanın konusu, sebepleri ve dayandığı deliller Davaya konu olan idari işlemin yazılı bildirim tarihi Tarafların ve varsa vekillerinin veya temsilcilerinin ad ve soyadları, unvanları ve adresleri Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerin ve bunların zam ve cezalarına ilişkin davalarda uyuşmazlık konusu Yukarıdakilerden hangileri vergi dava dilekçesinde bulunması gerekli hususular arasında sayılabilir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi cebren tahsil usulünün çeşitleri arasında gösterilemez?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi vergi hatalarına örnek olarak gösterilemez?

Soru 18:

Avrupa Birliği Konseyi tarafından kabul edilen "Ana Şirket-Yavru Şirket Yönergesi"ne göre bir şirketin ana şirket sayılmak için yavru şirketin sermayesinin en az ne kadarını elinde bulundurması gerekir?

Soru 19:

Belirlilik ilkesinin tanımı nedir?

Soru 20:

Bilgi verme ödevinin ihlali Defter ve belgeler ile diğer kayıtların ibraz edilmemesi Bilirkişilik görevinin yerine getirilmemesi İnceleme esnasında yapılması gereken ödevlerin yerine getirilmemesi Yukarıda verilmiş vergi ödevlerinin yerine getirmedeki hukuka aykırılıkların hangileri özel usulsüzlük kabahati olarak kabul edilmektedir?