logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yerel Yönetimlerde CBS Uygulamaları

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi temel İmar uygulamalarından biri değildir?

Soru 2:

Veritabanında kayıtlı özellik ve/veya öznitelik bilgilerinin, grafik ekranda ilgili veri üzerine yazdırılması işlemine ne ad verilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi kriter olarak belirlenen özellik ve/veya öznitelik bilgisi aynı olan verilerin aynı tanımlamada (renk, tarama, sembol vb.) gösterildiği bir yöntemdir?

Soru 4:

Kadastro haritalarında raster veri ekleme işlemi tamamlandıktan sonra raster veri köşe veya gridlerinin bulunması sağlamak için aşağıdaki işlemlerden hangisi seçilir?

Soru 5:

Ada fonksiyon bilgilerinin veritabanına aktarımı için, "İçindekinden Bilgi Al" seçeneğindeki makro değeri ne olarak seçilmelidir?

Soru 6:

Netçap modülü aşağıdaki belgelerden hangileri hazırlamak için kullanılır?

Soru 7:

Havza analizlerinin gerçekleştirilmesinde genellikle tercih edilen akım modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

İmar uygulaması yapmak için aşağıdakilerden hangisi zorunludur?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi imar adaları içerisindeki kadastro parsellerinin İmar Kanunu, İmar Planı ve Yönetmelik esaslarına göre düzenlenmiş şeklidir?

Soru 10:

İmar verilerinin veri tabanına aktarımı için, imar çapı, durumu, çap aplikasyon krokisi, kot kesit tutanağı, istikamet krokisi gibi belgelerin hazırlanması için hangi modül kullanılmaktadır?

Soru 11:

NETGIS Server, ______________  ile birlikte de çalışır?

Soru 12:

Bir imar parselinde inşa edilecek yapı veya yapıların imar yasası, imar planı, imar planı ilke kararları ve İmar Yönetmeliği ile öngörülen, proje yapım koşullarını yazı ve kroki ile belirten ilgili belediyelerce tanzim edilen yapı ruhsatına esas belge nedir?

Soru 13:

MS SQL Server Oracle IBMDB2 PostgreSQL MS Project Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri dünyada ve ülkemizde kullanılan ilişkisel veritabanı yönetim sistemleri yazılımlarındandır?

Soru 14:

Netçap modülü ile imar çapı hazırlayabilmek için imar ada ve parsel verilerinin veritabanında bulunması gerekmektedir. Kullanılacak veritabanı içerisinde mutlak bulunması gereken tablolar aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Özgün Sayısal Aralık Grafik Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri tematik harita oluşturmada yaygın olarak kullanılan sınıflandırma yöntemlerindendir?

Soru 16:

Düzenleme ortaklık payı oranının %40’tan fazla çıkması durumunda yapılması gereken çalışmalardan biri değildir?

Soru 17:

Netcad tarafından tasarlanmış ve geliştirilmiş, geliştirme ve bakım süreçlerini hızlandıran kodlama bilgisi gerektirmeden yazılım geliştirmeyi sağlayan web tabanlı yazılım platformu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Heyelan duyarlılık analizinde girdi olarak kullanılacak veriler, türlerine göre raster veya spatial veri kaynağı operatörleri ile tanımlanarak puanlamalarını yapan editör seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 19:

Depremsellik analizi yapılırken FAY_AKOLUK.NCZ dosyası Netcad ortamına eklenir ve çoklu tampon analizi yapılır. Aktif faylara 0-3000 metre yakınlıkta olan alanlar depremsellik açısından risklidir. 3000 m’ den daha uzakta kalan alanlar ise depremsellik açısından duyarlıdır. 5000 m’ den daha uzakta kalan alanlar ise depremsellik açısından en az duyarlıdır. Depremsellik analizi ile ilgili yukarıda verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 20:

Ayırma işlemi sonrası oluşacak parsel alan bilgisi aşağıdaki diyaloglardan hangisi ile girilir?