logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Açık Kaynak Kodlu CBS Yazılım Uygulaması

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi QGIS yazılımında gerçekleştirilen vektör tabanlı coğrafi analizlerden biri değildir?

Soru 2:

Noktasal olarak toplanmış verilerden yerleşim yeri bulunmasına yönelik bir çalışmada dış sınırların belirlenmesinde veya bir havzaya yerleştirilen ölçüm istasyonlarının dış sınırlarının belirlenmesi gibi uygulamalarda hangi fonksiyon kullanılır?

Soru 3:

QGIS yazılımını çalıştırmak için aşağıdaki sekmelerden hangisi seçilmelidir?

Soru 4:

Hangi Analiz Fonksiyonunda, nokta, çizgi ve alan özellik tipindeki girdi veri setine tanımlanan mesafe kadar bir tampon bölge oluşturur ve bu tampon bölge alansal özellik tipinde bir çıktı veri setine kaydedilir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi nokta, çizgi ve alan özellik tipindeki girdi veri setine tanimlayacaginiz mesafeler kadar tampon bölgeler olusturur ve bu tampon bölgeleri alansal özellik tipinde bir çikti veri setine kaydeder?

Soru 6:

Aşağıda boyutları verilen raster verilerden hangisi en yüksek çözünürlüğe sahiptir?

Soru 7:

Aşağıdaki menülerden hangisi projenizi web sitesi olarak sunmanızı saglayan fonksiyonları içerir?

Soru 8:

Girdi veri setine ait ortak alana düşen detaylar ya da detay parçalarını koruyan, tutan mekansal veri setine ait bir geometrik birleşim olarak tanımlanan fonksiyon hangisidir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi QGIS yazılımda baskı için çıktı hazırlanması aşamasında çıktı ekranına yazı ve baslık yazılması istenmesi durumunda kullanılan fonksiyona denir?

Soru 10:

QGIS yazılımında verilerin üç boyutlu gösterimi için kullanılan fonksiyon hangisidir?

Soru 11:

Bir ışık kaynağı için pozisyon düzenler ve her hücrenin onun ışığa olan göreli oryantasyonu üzerine temellenmiş aydınlanma değerini hesaplayan fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Birbirlerinden farklı bilgilere sahip karmaşık değerlerin (mesafe, yağış, sıcaklık, egim, bakı, arazi kullanımı, toprak grupları gibi) anlaşılır, kolay analiz edilebilir ve ortak bir değer ile temsil edilebilir bir yapıya kavuşmasını sağlayan fonksiyon aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Katman özelliklerinde açılan Joins diyaloğunu kapatmak için sırasıyla hangi butonlara basılmalıdır?

Soru 14:

Join olmuş bir katmanın, hangi işlem ile sonuçların kalıcı olması sağlanabilir?

Soru 15:

Asagıdakilerden hangisi OpenStreetMap harita kaynakları içerisinde degildir?

Soru 16:

Bakı kuzeyden başlamak üzere saat istikametinde 0°-360°’leri içerecek tarzda ve derece cinsinden ifade edilir. Buna göre 90° hangi yönü belirtir?

Soru 17:

Paylaşılan öznitelikler yolu ile her bir diğeri ile mantıksal olarak ilişkili tablolara ait koleksiyonlar şeklinde veriyi yapılandırmak için kullanılan yöntem aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Girdi vektör katmanı noktasal özellikte olan analiz fonksiyonu hangisidir?

Soru 19:

Bir raster ya da resim içinde bilinen örnek noktalara ait değerlerin yardımıyla, örneklenmeyen noktalara ait hücre değerlerinin belirlenmesi için kullanılan bir interpolasyon tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Paylaşılan öznitelikler yolu ile her bir diğeri ile mantıksal olarak ilişkili tablolara ait koleksiyonlar şeklinde veriyi yapılandırmak için kullanılan yöntem ne olarak isimlendirilir?