logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Davranış Bilimlerine Giriş

Soru 1:

Sosyal ilişkileri, kalıplaşmış davranışları, ön yargıları, tutumları, uyum sağlamayı, grup davranışlarını ve saldırganlık konuları inceleyen psikolojinin alt dalı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

"Yakındayken daha iri taneli, daha ayrıntılı ve daha net olarak algılanan doku uzaklaştıkça daha küçük parçalardan oluşan, daha sıkışık, daha az ayrıntılı ve daha flu olarak algılanan yapı" aşağıdakilerden hangisiyle ifade edilmektedir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi psikolojinin çalışma alanları içerisine girmez?

Soru 4:

Zihinsel ve fiziksel çaba harcamayı gerektiren, insan gereksinmelerini karşılayan mal ve hizmetlerin üretimini hedefleyen ödevlerin yerine getirilmesi karşılığında düzenli bir ücret ya da maaş elde edilir. Yukarıdaki ifade aşağıdakilerden hangisinin tanımıdır?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangileri endüstrileşmenin ekonomiyi köklü şekilde dönüşmeye zorlayan sebeplerindendir? I-El işçiliğinde ilerleme II-Buhar makinesi III-Fabrikalara toplanan çalışma düzeni IV-Her işi yapabilme - rotasyon V-Ücretli işçiler

Soru 6:

"Susuzluk ihtiyacı Türk toplumunda genellikle su ile giderilirken, Almanlarda bira ile karşılanmaktadır." ifadesi hangi güdüleme türüne girer?

Soru 7:

"Bu kurama göre bilişsel süreç duyguları belirlemede önemli rol oynar. İnsanlar aynı durum karşısında farklı duygular yaşayıp farklı tepkiler verebilmektedirler. Bu durum duygusal yaşantıda algılamanın rolüne işaret etmektedir. Bu yaklaşım, duyguları kontrol etmenin en iyi yolunun, algılarımızı belirlemek olduğunu vurgulamıştır" Özellikleri verilen kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Psikoloji bölümünde okuyan Levent psikomotor davranış boyutu ile ilgili araştırma yapmaktadır. Buna göre Levent’nin çalışma konusu aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi güdülenme kaynaklarından biri değildir?

Soru 10:

Bazı hayvanların duyu organları insanlarınkinden daha gelişmiştir. Örneğin köpekler insanlardan çok daha iyi koku alabilmekte, kartallar insanlardan çok daha iyi görebilmektedir. Buna rağmen hiç bir hayvan insan kadar yüksek bir anlam üretme kapasitesine sahip değildir. Bu açıklamalar dikkate alındığında aşağıdaki yargılardan hangisine varılabilir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal psikolojinin inceleme alanlarından değildir?

Soru 12:

Pantolonunuz giyilemeyecek kadar dar gelmeye başlamıştı. Diyet yaptınız ve artık pantolonunuzu rahatça giyebiliyorsunuz. Bu, aşağıdakilerden hangisi için bir örnek teşkil eder?

Soru 13:

Bir kişinin bir köpeği okşaması durumu incelendiğinde; görülen ilk fizyolojik tepki kalp atışlarınızın hızlanması veya nörotransmiter seviyelerinizin değişmesidir. Bilinçli olarak bu durumun adını koyana kadar herhangi bir duygu hissetmemeniz, ancak fizyolojik tepkinin veya olayın nedenini anladıktan sonra mutluluk duygusunun ortaya çıkması hangi kuramla açıklanabilir?

Soru 14:

İçsel duyum, imajinasyon ve duygulara odaklanan içe bakış yöntemini kullanan düşünür aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıda belirtilen ifadelerden hangisi sosyal-bilişsel öğrenmeye örnektir?

Soru 16:

İki gözden gelen hareket bilgileri sonucunda oluşan ipucu türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

“Bütün, parçaların toplamından fazladır” sloganı hangi yaklaşıma aittir?

Soru 18:

“Belli amaçlara ulaşmak için güç kazanma hali” şeklinde açıklanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Üniversiteye girebilmek için hırsla ve azimle çalışan bir öğrencinin ders çalışma güdüsü aşağıdaki güdüsel özellikler listesinin hangisine uygundur?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi, Hümanistik Yaklaşım’ın temsilcilerinden değildir ?