logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Çocuk, Bilim Ve Teknoloji

Soru 1:

Sınıf ortamında koleksiyon yapma ve albümler oluşturma bilimsel süreç kapsamında çocukların hangi becerisini destekler?

Soru 2:

Kavram oluşturma sürecinden sonra gerçekleşen sürecin adı nedir?

Soru 3:

Hiçbir bilimsel önermenin kesin olarak doğrulanamaması nedeniyle, mutlak gerçeklere değil de ancak kısmi doğrulara erişilebileceğini savunan felsefeci kimdir?

Soru 4:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bilimin kökeni ve tarih içindeki gelişimi dönemsel olarak doğru yansıtan seçenektir?

Soru 5:

Bilimin kökeninde hangi toplumsal olgu yatmaktadır?

Soru 6:

Johnston' a göre aşağıdakilerden hangisi Çocukların bireysel açıdan  fen bilimlerine pozitif bir yaklaşım geliştirildiğine işaret etmektedir?

Soru 7:

Bir öğretmen derse girdiğinde çocuklara "Farklı büyüklük ve türdeki cisimler farklı sesler çıkarır." şeklinde bir bilgi veriyorsa, bu öğretmen aşağıdaki hangi fen bilimleri içeriği başlığı ile ilgili ders işliyor demektir?

Soru 8:

Bilim, içinde bulunduğu hangi unsurun ayrılmaz bir parçası değildir?

Soru 9:

Çocukların bilim doğasına ilişkin anlayışlarına katkı sağlamak için temelde ne yapılmalıdır?

Soru 10:

Benzer özelliklere sahip olan fikirler, objeler ve olaylar grubuna ortak olarak verilen isim olup bireyin düşünmesini sağlayan zihinsel araçlara ne isim verilir?

Soru 11:

I. Öğrencilerin bilime olan ilgilisini arttırma II. Bilimsel uğraşın ne olduğuna ilişkin anlayışları geliştirme III. Kendisini ve çevresini anlamasında yardımcı olma IV. Bilimin doğasına ve fen konularına ilişkin daha iyi kavramsal anlayış sağlama V. Teknolojik bir dünya için gerekli becerilere sahip olma Yukarıda belirtilen maddelerden hangileri erken çocukluk döneminde bilimin doğası ile ilgili eğitsel uygulamalarda yer almaları bakımından önemli olduğu vurgulanmaktadır?

Soru 12:

I. Hava hemen hemen her yerdedir II. Hava yer kaplamaz III. Canlılar yaşamak için havaya ihtiyaç duyarlar IV. Hava cisimleri hareket ettirebilir Yukarıdaki maddelerden hangileri çocukların hava ile ilgili öğrenmeleri gereken temel kavramlar arasındadır?

Soru 13:

Çocuğun nesneleri renklerine, şekillerine, boyutlarına göre değerlendirmesi kavram öğrenme aşamalarından hangisine girer?

Soru 14:

Çocukların doğdukları andan itibaren vücutlarını tanıma konusunda büyük bir meraka sahip olmalarından dolayı, bu konuda onların merakını gidermek, vücutlarıyla ilgili sahip oldukları bazı endişeleri azaltmak ve sağlıklı büyümeleri adına aşağıdaki konuların öğretilmesi faydalı olabilecek konular aşağıdakilerden hangisi olamaz?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi “kavramın” özelliklerine dâhil edilemez?

Soru 16:

Nesnenin korunumu kavramı hangi seçenekte doğru olarak ifade edilmiştir?

Soru 17:

I. Fiziksel olarak çok çeşitli uyaranlarla zenginleştirilmiş II. Aydınlık ve renkli III. Hareket kolaylığı sağlayan, çocukların materyallere rahatça erişebildiği IV. Bireysel ve grup çalışmalarına olanak veren esnek mobilyalardan oluşan V. Sağlık ve güvenlik önlemleri alınmış Yukarıdakilerden hangi/ hangileri fen öğretim ortamları tasarlanırken göz önünde bulundurulmalıdır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi bilimsel gelişmelerin basamakları olan dört sahadan birisi değildir?

Soru 19:

Bireyin dış dünyayı algılamasını dört farklı bilişsel dönemle açıklayan kuramcı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Bilimde ortaya atılan yanlış görüş ve teoriler nelere yol açmaktadır?