Aşağıdakilerden hangisi Çevre eğitiminin temel amaç ve ilkelerinin ilk kez net olarak ve toplumsal bağlamla ilişkili olarak belirlendiği bir çalışmadır?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: C) Tiflis Konferansı
Bilimin doğasına ilişkin özelliklerden aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
Doğru Cevap: B) Bilimin nesnel doğası
Aşağıdakilerden hangisi ağaçlar ile ağaççık ve çalı gibi diğer odunsu bitkilerin yetiştirildiği botanik bahçesi olarak tanımlanmaktadır?
Doğru Cevap: E) Arboretum
Bütünleştirilmiş öğretim programlarında uygulamanın başlangıç noktası aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Öğrencilerin bireysel özelliklerinin tanınması
Roehrig ve diğerleri (2012) STEM eğitiminin Fen, Matematik, Mühendislik ve Teknoloji disiplinlerinin entegrasyonu yoluyla öğrencilere hangi noktalarda öneminin altını çizmişlerdir?
Doğru Cevap: C) STEM disiplinlerinin içeriklerini öğrenmesi, sosyal ve kültürel bağlamlar üzerinden STEM algılarının genişletilmesi ve STEM disiplinlerine ve bu disiplinler altındaki kariyer seçeneklerine olan ilgilerinin arttırılması olarak
Bütünleştirilmiş program farklı bilim insanları tarafından farklı özelliklerine dikkat çekilerek tanımlanmıştır. Hangisi bu bilim insanlarından biri değildir?
Doğru Cevap: D) Gardner
Hungerford ve arkadaşlarının Birleşmiş Milletler Eğitim programı için hazırladıkları örnek çevre eğitim programı ilk kez kaç yılında hazırlanmıştır?
Doğru Cevap: D) 1989
Öğrenmenin “parmak izi kadar kişiye özgü olması” aşağıdakilerden hangisine bir örnek teşkil eder?
Doğru Cevap: D) Bireysel uygunluk
“Bilgisayar ortamında oluşturulan üç boyutlu resimlerin ve animasyonların teknolojik araçlarla insanların zihinlerinde gerçek bir ortamda bulunma hissini vermesinin yanı sıra, ortamda bulunan bu objelerle etkileşimde bulunmalarını sağlayan teknoloji olarak tanımlanabilir”. Yukarıda tanımlanan ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: B) Sanal gerçeklik
Bruner’e göre çocuklar fen öğrenirken aşağıdakilerden hangisini yapmamalıdır?
Doğru Cevap: C) Çıkan verileri uzmanlara yorumlatmalı
Fen-Teknoloji-Toplum-Çevre kazanımları ile öğrenme alanı ile öğrencilere ne anlatılmak istenmektedir?
Doğru Cevap: B) Bilimsel süreçleri ve teknolojik çözümleri sorgulayarak araştırır.
I. Disiplinlerarası öğretim II. Disiplinler üstü öğretim III. Tematik öğretim IV. Sinerjik öğretim Yukarıda verilen kavramlardan hangisi veya hangileri bütünleştirilmiş programa ilişkin farklı yaklaşımları ifade etmek için kullanılabilen kavramlardandır?
Doğru Cevap: E) I, II, III ve IV
Fosforca ve azotça zengin tarımsal kirleticilerin durgun su ortamına gelmesi sonucu aşırı olarak su ortamında organik madde birikmesi aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Ötrofikasyon
Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri Eğitimde kullanılan başlıca teknolojilerdendir? I. Radyo II. Televizyon III. Bilgisayar ve İnternet
Doğru Cevap: E) I, II ve III
“Beyin, kalp ve eller” sloganı hangi yaklaşımın programının temel felsefesini yansıtmaktadır?
Doğru Cevap: A) Waldorf yaklaşımı
Temeli çocukların nasıl geliştiğini ve öğrendiğini inceleyen araştırmalara ve etkili erken çocukluk eğitimi hakkında bilinenlere dayanan öğretim yaklaşımına ne ad verilir?
Doğru Cevap: A) Gelişimsel Uygulamalar
Yaptığı uygulamayı değerlendirme, öğretim deneyimlerinden dersler çıkarma, sorun çözme ve gelecekteki öğretim için edindiği bilgi ve deneyimleri anlamlı kılma ile bu süreci paylaşmayı ifade eden teknoloji kullanım stratejisi aşağıdakilerden hangisidir?
Doğru Cevap: C) Yansıtıcı Etkinlikler
Aşağıdakilerden hangisi sınıf içi öğrenme etkinlikleri sırasında iyi bir destek sağlayabilmesi için öğretmene edilen tavsiyelerden biri değildir ?
Doğru Cevap: D) Yapılacak işi parçalara bölmeden bütün olarak vermek
Aşağıdakilerden hangisi bilgi aktarım teknolojilerinden biri olan tebeşirin özelliklerinden biridir?
Doğru Cevap: D) Etkileşimli
Aşağıdakilerden hangisi biyolojik birikim olayında biyolojik yoğunlaştırıcıya bir örnektir?
Doğru Cevap: E) Midyelerde ağır metal birikmesi