logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Çocukları Tanıma Ve Değerlendirme

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi Kırk'ün nitel araştırma sürecinde çocuklarla yapılacak görüşmelerde karşılaşılabilecek güçlüklerle baş edebilmek için başvurduğu yollardan biri değildir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi yapılandırılmış görüşme türünün özelliklerinden biridir?

Soru 3:

I. Fiziksel ve biyolojik özellikler II. Davranışsal özellikler III. Sosyo-kültürel ve ekonomik özellikler Yukarıdakilerden hangisi çocukların tanınması gereken özellikleri arasında yer alır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisinde kurum merkezli erken çocukluk ortamları değerlendirmelerinde dikkate alınması gereken noktalardan biri değildir?

Soru 5:

Çocukların tanınması gereken bazı özellikleri söz konusudur. Bireyin boyu, kilosu, saç, göz ve ten rengi, burun yapısı, el ve ayaklarının yapısı ile beden biçimi gibi özelliklerinin tanınması hangi başlık altında değerlendirilir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi protfolyo türlerinden biri değildir ?

Soru 7:

Bir çocuğun başarısının aynı grupta yer aldığı diğer çocuklarla karşılaştırıldığındaki sırasına göre yorumlandığı değerlendirme yaklaşımına ne ad verilir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi derecelendirme ölçekleri kullanılan nitelik bildiren bir ifadedir?

Soru 9:

....................... bireyin kendisini tanımayı, kendisine ve durumlara dışarıdan bakmayı, hayatın doğal seyri içinde yaşamla başa çıkma gücünü artırmayı amaçlayan bir paylaşım yöntemi olarak tanımlanabilir. ..................., bireyin kendisi için kaygı ve üzüntü nedeni olan kimi psikolojik sorunları bir rol gibi düşünerek bir grup karşısında gerçek yaşamda olduğu gibi oynayarak ortaya koyması esasına dayanır. Yukarıda verilen bilgiler çocuğu tanıma tekniklerinden hangisine aittir?

Soru 10:

Bir grubu oluşturan bireylerin sosyal durumunu, birbirleri ile olan ilişki biçimlerini,grup içindeki alt gruplar, kısaca grubun gerçek görünümü ve grup bütünlügü hakkında objektif bilgi edinmek için kullanılan teknik hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi okul öncesinde bir davranışın olaya dayalı örnekleme yoluyla gözlenme sürecine örnektir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi  portfolyo oluşturulma aşamalarından biri değildir?

Soru 13:

Portfolyaların kullanımının gerekliliğine Türkiye'de hangi yılda geliştirilen ilköğretim programlarında yer verilmiştir?

Soru 14:

Bir çocuğun başarısının daha önceden belirlenmiş ve açıkça ifade edilmiş beceri ölçütlerine göre değerlendirildiği yaklaşıma ne ad verilir?

Soru 15:

Bir test sonucunun ölçme hatalarından ne kadar muaf olduğunun ve ölçtüğü şeyi ne kadar tutarlı ölçebildiğinin derecesidir. Bir çocuğun belirli bir özelliğe hangi düzeyde sahip olduğunu belirleme sürecidir. Ölçme sonucunda ulaşılan verilere bir anlam yükleyerek değer verme işlemidir. Test sonucunun kullanış amacına ne kadar hizmet ettiğinin derecesidir. Yukarıda verilen açıklamalara ait olan kavramlar hangi seçenekte doğru bir şekilde sıralanmıştır?

Soru 16:

Eylem araştırmaları ilk kez hangi yıllarda ortaya atılmıştır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi ailenin çocuğunda gözlemlediği davranışları, becerilerini, çocuğun yaşamında yer alan olumlu-olumsuz durumlar ve bu durumların çocuk üzerindeki etkilerini yazdığı çalışmaya verilen addır?

Soru 18:

Hedefe dayalı model kaç aşamadan oluşur?

Soru 19:

Herhangi bir derste, aile, öğretmen ve öğrenci arasında so­rumluluklarını tanımlayan, aile katılımı etkinlik türü aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

Soru 20:

Çalışmaların içeriğinin tam olması Çalışmalardaki çeşitlilik Çalışmaların amaçları karşılaması Çalışmaların amaca uygunluğu Çalışmaların doğruluğu Dosyanın düzenliliği Burada portfolyonun hangi niteliğinden söz edilmektedir?