logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Çocukları Tanıma Ve Değerlendirme

Soru 1:

I. Öğrenme çevresi II. Günlük rutin III. Yetişkin-çocuk etkileşimi Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri program kalitesinin değerlendirilmesinde genel olarak dikkate alınan unsurlar arasında yer almaktadır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi kendini anlatma tekniklerindendir?

Soru 3:

Aşağıda yer alan tanımlamalardan hangisi öğrencilerin değerlendirilmek istenen özellik ya da niteliklerindeki farklılıklarını ifade eder?

Soru 4:

Seçeneklerden hangisi neler gözlem olabilir sorusu düşünüldüğünde fiziksel eylemler için bir örnek olay olabilir?

Soru 5:

Hangisi çocuk gelişiminde tanıma amaçlı gözlem yaparken gözlemcinin yapması gerekenlerden değildir ?

Soru 6:

Prof. Dr. İlgi ERTEM ve arkadaşları tarafından oluşturulan, bebeklik ve erken çocukluk döneminde gelişimi değerlendiren, sağlık çalışanı tarafından uygulanması kolay, kısa süreli ve aileler tarafından kolay anlaşılan test hangisidir?

Soru 7:

Öğretmenlerin kendileri için kullanabilecekleri portfolyo türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi portfolyonun öğrencilere sağladığı yararlardan biridir?

Soru 9:

Öğrencilerin güçlü ve zayıf yönlerini görmelerine olanak tanır. Öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirir. Öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlar. Öğrenci performanslarının karşılaştırılmasını sağlar. Yukarıdakilerden hangileri portfolyonun öğrencilere sağladığı yararlardandır?

Soru 10:

Güvenirliklerinin düşük olması Öğretmenin iş yükünü artırması Saklamanın güç olması Özdeğerlendirmeyi teşvik etmesi Yukarıdakilerden hangileri portfolyo uygulamasının sınırlılıklarından değildir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi davranışsal özelliklerden biridir?

Soru 12:

Yarı yapılandırılmış görüşme ortalama ne kadar sürmektedir?

Soru 13:

Bebeklik ve erken çocukluk döneminde gelişimin değerlendirilmesinde aileyi de içine alan sağlık çalışanı tarafından uygulanması kolay, kısa süreli ve aileler tarafından kolay anlaşılacak şekilde tasarlanmış test şıklardan hangisidir?

Soru 14:

Uygulamaya geçirilmeden önce taslak eğitim programının öğretmenlerin ve program geliştiricilerin görüşlerinin alınarak değerlendirilmesine ne ad verilir?

Soru 15:

................................, bireysel olarak her bir çocuğu tanımaya ve anlamaya yönelik kullanılır. Özellikle çocukluk dönemlerinde belli ve uygun bir amaç için kullanıldıklarında önemli bir rol oynarlar. Yukarıdaki cümledeki boşluk aşağıdaki kavramlardan hangisi ile tamamlanırsa doğru olur?

Soru 16:

Bir davranışın iyi olup olmamasıyla ilgili tereddütlerin veya itrirazların ortya çıkma durumuna ne denir?

Soru 17:

Testlerin kapsamlı ve uzun olması çocukların gelişimsel özelliklerine uygun olmayabilir. Çocuk testlerdeki soru türüne alışık olmayabilir. Seçeneklerin nasıl kullanılması gerektiği çocuk için belirsizlik yaratabilir. Okul öncesi ve ilkokul çocukları için tasarlanmış standart başarı testlerinin sayısı oldukça fazladır. Standart testlerin sınırlılıkları ilgili olarak yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 18:

Yapılan ölçme sonucunda elde edilen sonuçların bir ölçütle karşılaştırılarak elde edilen ölçümün değeri hakkında karar verme işlemine ne ad verilir?

Soru 19:

Testlerin teknik yeterliliklerini değerlendirmek isteyen bir çocuk gelişim uzmanının aşağıdaki kavramlardan hangisinin anlamını bilmesi gerekmez?

Soru 20:

kavramları doğru kullanabilme grafik kullanarak açıklama yapabilme kaynak ve referansları uygun kullanabilme yaşıtlarıyla iletişim kurabilme Yukarıdakilerden hangileri okulöncesinde portfolyo ile ölçülebilecek becerilerdendir?