logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Çocuk Gelişiminde Program

Soru 1:

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin 24. maddesinde “özel eğitim gereksinimleri belirlenmiş hangi aylar arasındaki çocuklar için okul öncesi eğitimi zorunludur?

Soru 2:

Öğrencinin var olan performans düzeyi, Uzun dönemli amaçlar, Öğretim yöntemleri ve materyalleri, Değerlendirme yöntem ve ölçütleri, Ek hizmetlere ilişkin bilgiler Bireyselleştirilmiş eğitim planında yukarıda sıralananlardan kaç tanesine yer verilir?

Soru 3:

Sosyoekonomik açıdan elverişsiz koşullarda yaşayan çocuk ve aileleri hedefleyen Aile Çocuk Eğitim Programı’nın geliştirilmesinde aşağıdaki kurumların hangisi etkin rol almıştır?

Soru 4:

Hangisi yaşamın ilk yıllarında çocuğa ve ailesine verilen desteğin kısa dönemli yararlarındandır?

Soru 5:

Program geliştirme süreci kaç temel aşamada oluşur?

Soru 6:

Disiplinlerarası bir ekip tarafından 0-3 yaş  grubu çocukların anne ve babasının ve diğer aile bireylerinin de katılımıyla oluşturulan planlar hangisidir?

Soru 7:

I. Ekolojik yaklaşımII. Güçlendirme temelli yaklaşımIII. Davranışçı yaklaşım yaklaşımAile destek hizmetleri yukarıdakilerden hangisine veya hangilerine dayalıdır?

Soru 8:

Okul öncesi eğitim kurumlarında 0-36 aylık çocukların farklı nesnelerin seslerini ayırt etmeleri için kullanılan etkinlik aşağıdaki gelişim alanlarından hangisine yöneliktir?

Soru 9:

Program geliştirme modelleri arasında en kapsamlı ve en akılcı model olarak nitelendirilen; aday hedeflerin, eğitim felsefesi ve eğitim psikolojisi süzgeçlerinden geçirildiği program geliştirme modeli aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Aşağıda gelişimsel programlarla ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 11:

……………… hastalığı nedeniyle hastanede yatarak tedavi gören ve örgün eğitim kurumlarından yararlanamayan çocukların eğitimlerini kesintisiz sürdürmeleri amacıyla kurulmuştur. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 12:

I. Çocuğun büyümesi ve gelişmesi II.Çocuğun öğrenme olanakları III.Kurum merkezli aile eğitim programı IV. Annelik-babalık desteği V. Aile-toplum desteği Yukarıdakilerden hangileri aile-merkezli erken eğitimin yapısını oluşturan boyutlarıdır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi eğitim ve öğretim kavramlarının ortak özelliklerinden biridir?

Soru 14:

I. Eğitimin bir süreç olması. II. Eğitim sonucunda bireyde davranış değişikliğinin oluşması. III. Davranış değişikliğinin bireyin yaşantıları sonucunda oluşması. Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri eğitim tanımlarının üç temel özelliği arasında yer almaktadır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi hastane merkezli eğitim programları kapsamında görev alan ekip içinde yer almaz?

Soru 16:

"Avusturalya'da gelişimsel geriliği olan çocukların erken çocukluk dönemi eğitimlerine yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiş ve Anadolu Üniversitesi öğretim elemanları tarafından Türkçeye uyarlanmıştır. Program seti sekiz kitaptan oluşmaktadır. Grup toplantıları ve ev ziyaretleri halinde iki evrede uygulanmaktadır". Yukarıda özellikleri verilen erken eğitim programı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi hastaneye hazırlayıcı eğitim kapsamında yapılanlardan biridir?

Soru 18:

Aşağıda verilen kurum merkezli eğitime ilişkin bilgilerden hangisi doğru değildir?

Soru 19:

I. Topluma uyum sağlayan bireyler yetiştirmek. II. Kültürel aktarımı sağlamak. III. Bireylere millî değerleri kazandırarak millet bilinci oluşturmak. Yukarıdaki ifadelerden hangileri eğitimin toplumsal işlevine örnek olarak gösterilebilir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitiminin amaç ve görevlerinden değildir?