logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Çocuk Ve Drama

Soru 1:

Hangi bilimsel süreç becerisi, olayın sonucunu bireyin bulduğu verilere ya da geçmişteki deneyimlerine dayanarak önceden kestirmesi olarak tanımlanır?

Soru 2:

20.yüzyılın ünlü eğitim reformcusu Dewey, deneyim kelimesi yerine hangi kavramı kullanmayı tartışmıştır?

Soru 3:

Hangisi şekillerden ülkeler oluşturma etkinliği için söylenemez?

Soru 4:

I. Amerika Birleşik Devletleri-Yaratıcı Drama II.Almanya-Okul Oyunu ya da Oyun ve Etkileşim III.İngiltere-Yaratıcı Drama IV.Türkiye-Eğitimde Drama Yukarıda verilen ülke-drama kavramlarının kullanımı eşleştirmelerinden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 5:

Suç kavramı her ne kadar eski bir kavram olsa da çocuk kelimesiyle yan yana gelerek çocuk suçluluğu kavramını oluşturması hangi yüzyıla dayanmaktadır?

Soru 6:

Çevrelerine uyum sağlamakta zorlanan, bunun için dışarıdan desteğe ihtiyaç duyan, becerileri normal gelişim gösteren akranlarına oranla daha yavaş öğrenen ve kavramları daha geç ve güç öğrenen çocuklar hangi grupta değerlendirilir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi bir drama lideri / öğretmeninin benimsemesi gereken etik değerlerden biri değildir?

Soru 8:

Dramanın bireyler üzerindeki gelişimleri dışında kalan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Geçmişten günümüze yaşadığı çevredeki nesnelerin nasıl geliştiğini, değiştiğini ve keşfetme çabasının nasıl sürdüğünü anlatan kapsam hangisidir?

Soru 10:

-Gözlem Yapma -Sınıflandırma -Ölçme -İletişim/Verileri Kaydetme -Tahmin Etme -Sonuç Çıkarma Yukarıda sıralananlar hangi kavramın başlıklarıdır?

Soru 11:

I. Somut imge oluşturma II. İdeal imgeyi kurgulama III. Geçiş imgesi yaratma Yukarıdakilerden hangisi ve hangileri İmge Tiyatrosu tekniğinin aşamalarındandır?

Soru 12:

Greenfield ve Lave (1982) resmî ve gayriresmî ortamları tanımlarken aşağıdakilerin hangisine vurgu yapmaltadır?

Soru 13:

Aşağıdaki mekanlardan hangisi drama çalışmaları için en kolay ulaşılabilecek olan mekandır?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi drama yönteminin özel gereksinimli çocukların gelişiminde sağladığı yararlardan biri değildir?

Soru 15:

Sinir sisteminin zedelenmesi, hastalıklar, kazalar ve genetik problemler nedeniyle kas, iskelet ve eklemlerin işlevlerini yerine getirememesi sonucunda meydana gelen durum nedir?

Soru 16:

Çağdaş eğitim programları öğrenme motivasyonunu üst düzeye taşıyabilme amacıyla sınıf dışında alternatif mekanlarda da eğitim süreçlerinin yürütülmesini önermektedir. Bu doğrultuda aşağıdaki seçeneklerden hangisinde alternatif mekanlarda drama yapılabilmesi için asgari koşullar doğru olarak yer almaktadır?

Soru 17:

Aşağıdakilerin hangisinde dramanın bileşenleri doğru olarak verilmiştir?

Soru 18:

“Bu teknikte, öğrenciler kendilerine herhangi bir alanda uzman rolü alırlar. Bu rollerin içerisinde gerçek yaşam sorunlarını birlikte araştırır ve yeni bilgi geliştirirler. Dramanın uygulandığı sınıflarda, bu nedenle, öğretmenin temel otorite olduğu bir durum yoktur. Aksine güç paylaşılır, öğrenme eşit ve birbiriyle ilişkilidir”. Açıklaması verilen tekniğin adı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

I. Güvenli bir ortamın hazırlanması                                                                                      II. Planlamada gelişim düzeyi, ilgi ve ihtiyaçların göz önünde bulundurulması               III. Daha fazla ve sık tekrar yapılması                                                                                  IV. Gerçekçi ve aynı zamanda eğlenceli unsurları barındırması                     Yukarıdakilerden hangileri özel gereksinimli çocuklarla drama uygulamalarında temel alınması gereken ilkelerdendir?

Soru 20:

I. Fabrikalar ıı. Sanat Galerisi III. Marangozhaneler IV. Terzi dükkanları V. Müzeler Gerekli izinler alındıktan ve güvenlik önlemleri sağlandıktan sonra Yukarıdaki binaların hangisinde veya hangilerinde drama çalışması yapılabilir?