logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Çocuk Ve Drama

Soru 1:

Drama sürecinde olması gereken bazı ögeler vardır; bu ögeler olmadan etkili bir drama çalışmasından söz edilemez. Aşağıdakilerin hangisinde bu ögeler doğru olarak verilmiştir?

Soru 2:

Drama tekniklerinden olan “dedikodu halkası”ndaki amaç aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Dramanın çalışmalarını planlarken ve uygularken liderin dikkat etmesi gereken ve çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratabilecek faktör aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Drama etkinlikleri çocuklara yaparak yaşayarak öğrenme olanağı sunan, çocukların aktif oldukları ve sanal bir gerçek dünyanın yaratıldığı bir süreçtir. Bu durum aşağıdakilerden hangi öğrenme modelini tanımlar?

Soru 5:

Türk Dil uzmanıdır. 1965’te “Uygulamalı Dramatizasyon” isimli bir kitapçık yayınlamıştır. Dramatizasyonu çocukların taklit güçlerine dayanan doğal bir öğrenme olarak tanımlamış ve çocukların çevresinde genellikle dramatizasyon sürecinin içinde yer aldığını vurgulamıştır. Yukarıda özellikleri verilen dramanın Türkiye'deki öncüsü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Drama sürecinde çalışılacak konunun nerede, ne zaman geçtiğinin ve dramada kimlerin olduğunun belirlenmesi aşağıda yer alan hangi dramatik öğenin kapsamında yer almaktadır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi dramanın bileşenleri arasında yer almamaktadır?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi drama çalışmalarında kaçınılması gereken durumlara bir örnektir?

Soru 9:

Isınma aşaması Planlama aşaması Esas çalışma aşaması Değerlendirme aşaması Yukarıdakilerden hangileri dramanın uygulama aşamalarındandır?

Soru 10:

"Drama sürecinde, ana karakterin karşılaştığı herhangi bir ikilem ya da içinden çıkamadığı durum ................... tekniği ile ele alınabilir." ifadesinde bahsedilen teknik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi yaratıcılığı, “Problemlere ve eksikliklere karşı     duyarlı olma, bunları belirleme, çözümler arama tahminler yapma ve hipotezler kurma ya da hipotezleri değiştirme, çözüm yollarından birini seçme ve deneme, yeniden deneme, daha sonra da sonuçları ortaya koyma” olarak tanımlamaktadır?

Soru 12:

Gruba tamamlanmamış yazı, resim veya şema sunularak, onlardan bunu tamamlamaları veya bitmemesine sebep olan problemi çözmeleri istenilen teknik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi drama tekniklerinin kullanımı hakkında doğru bilgi içerir?

Soru 14:

"Bu teknik genellikle grup halinde hastalıkları tedavi etmek amaçlı uygulanan bir terapi yöntemidir. Gerçeği dramatik yöntemler kullanarak bulmaya ve incelemeye çalışırken aynı zamanda bireylere başkaları ile olan ilişkilerini gözden geçirme olanağı verir.'' Yukarıda özellikleri verilen teknik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Drama ile tiyatroyu ayıran kimdir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi yeni bir grubun başlangıç aşamasında kullanılan tekniklerden biri değildir ?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi dramada kullanılan doğaçlama tekniğinin özelliklerinden biridir?

Soru 18:

Liderin çocuklardan hikayedeki bir karakter in ağzından mektup yazmalarını istemesi hangi tekniğe örnek olarak gösterilebilir?

Soru 19:

Aşağıdakilerin hangisinde üst düzey bilişsel beceriler içerir?

Soru 20:

Eğitimde drama hangi ülke üzerinden diğer ülkelere yayılmıştır?