logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Çocuk Ve Drama

Soru 1:

Levent Tamer ile beraber gerçekleştirdikleri etkinlikler ile yaratıcı dramanın Türkiye’deki çağdaş kullanımlının kamuoyuna açılmasında öncülük eden kişi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Drama sürecindeki tüm dramatik anlar ve yaşantılar aşağıda yer alan hangi aşamada oluşur?

Soru 3:

Drama sürecinde uygulama aşamasındaki ilk aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdaki tekniklerin hangisinde parçalara bölünmüş kağıtların her birine karakterin evi, ailesi, sosyal yaşamı, okul yaşamı ile ilgili bilgiler yazılır ve bu şekilde karakterin yaşamı ile ile ilgili bilgiler oluşturulur?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi dramanın ilk olarak MÖ 2000’li yıllarda başladığı, o dönemde yapılan bazı dini törenlerde ve ritüellerde görüldüğünü varsaymaktadır?

Soru 6:

Drama etkinlikleri sırasında arkadaşlarıyla paylaşım içinde çalışan çocuk aşağıdakilerden  hangisinin gerekli olduğunu öğrenir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi dramatik öğelerden birisi değildir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi drama liderinin kullanacağı teknikleri seçerken göz önünde bulundurması gereken faktörlerden birisi değildir?

Soru 9:

Çocukların yaratıcılıkları, problem çözme becerileri, karar verme becerileri, iç disiplin kazanmaları, sorumluluk almaları hakkında drama çalışmaları bağlamında aşağıdakilerden hangisinin kapsamında yer alır?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi dramanın Türkiye'deki öncülerinden biri değildir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi dramanın temel kavramları arasında değildir?

Soru 12:

Canlı ya da cansız varlığa bürünerek onun olası duygu, düşünce ve davranışlarını anlayıp yansıtmak ve oynamak anlamına gelen drama tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Belirli bir amaca yönelik olan ya da olmayan, kurallı ya da kuralsız gerçekleştirilen fakat her durumda çocuğun isteyerek ve hoşlanarak yer aldığı, fiziksel, bilişsel, dil, duygusal ve sosyal gelişiminin temeli olan gerçek hayatın bir parçası ve çocuk için   en etkin öğrenme süreci aşağıdakilerden hangisiyle açıklanır?

Soru 14:

Türkiye'de ilk defa 1956 yılında müzik, drama ve resmin bir arada yürütüldüğü atölye çalışmaları kim tarafından yapılmıştır.

Soru 15:

Drama bir öğretim yöntemi olarak kullanıldığında pek çok öğrenme türü ortaya çıkmaktadır. aşağıdakilerden hangisi bu öğrenme türlerinden biri değildir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi, çocuğu eğitim sürecinde aktif kılan, çocuğun kendisini başkalarının yerine koyarak, çok yönlü düşünmesini ve yaratıcı olmasını sağlayan uygulamadır?

Soru 17:

Aşağıdaki drama tekniklerinden hangisinde amaç " üzerinde çalışılan hikayeden etkilenen insanların bir araya gelerek, rol içinde konuşmalarını sağlamaktır"?

Soru 18:

Psikodrama eğitimleri kaç aşamada yürütülmektedir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi “doğaçlama ve rol oynama gibi tekniklerin kullanıldığı, bir grup çalışması içinde bireylerin bir yaşantıyı, olayı, fikri, soyut bir kavramı ya da davranışı oyunsu süreçlerle canlandırması” olarak tanımlanabilir?

Soru 20:

Yaratıcı dramayı, hem bir sanat, hem de sosyalleşme aracı olarak kullanılan bir tür etkinlik olarak tanımlayan; eserinde dramatik yapı, oyun gibi terimler üzerinde durmuş, pantomim, sirk sanatları gibi daha çok gösteri amaçlı olarak tiyatroda kullanılabilecek terimleri ele alan dramanın öncüsü aşağıdakilerden hangisidir?