logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Çocuk Ve Drama

Soru 1:

Aşağıda verilen çalışma gruplarından hangisinde ses yalıtımı olan bir odada ya da rahatsızlık vermeyecek bir ortamda drama etkinliklerine başlamadan önce ısınma çalışması olarak çığlık oyunu oynanabilir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi öğretmenin özel gereksinimli çocuklarla drama uygulaması yaparken dikkat etmesi gereken genel ilkelerden biridir?

Soru 3:

''Bir drama oturumunda, ısınma oyunu olarak müzik eşliğinde buzdan çözülme oyunu oynanabilir. Oyunun başlangıcında katılımcılar yerde oturur pozisyonda olan birer buz kütlesidirler. Müzikle birlikte, lider sırasıyla komutları verir ve katılımcılar komutlara uygun olarak yavaş yavaş çözünürler. Sırasıyla baş, omuz, kol, bel ve bacaklar ve sonunda da bütün vücut çözünür. C¸özündükçe müziğin ritmine uygun, yavaş yavaş ayağa kalkarak hareket ederler. Oyunun devamında, yanlarındaki arkadaşlarını yüzüne, saçına ve ellerine dokunarak tanımaya çalışabilirler.'' Tarif edilen drama etkinliği, öncelikli olarak hangi özel gereksinimli birey grubuna uygulanabilir?

Soru 4:

I- Somut imge oluşturma II- İdeal imgeyi kurgulama III- Geçiş imgesi yaratma Hangi seçenekte İmge tiyatrosunun aşamaları doğru olarak verilmiştir?

Soru 5:

"Pek çok kuramını “deneyim” kavramı üzerinden tanımlayan, ona göre çocukların deneyimleyerek öğrenmesinin asal olduğunu ifade eden kişi kimdir?

Soru 6:

Dramanın planlanmasında gerekli olan araç gereç için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 7:

“Yazılı bir metin üzerinden hareket edilmez, güçlü bir ön-metin vardır.  Ön-metin bazen bir cümle, bazen bir gazete haberi, bazen de bir resimdir.  Doğaçlama olarak devam eder, sonucu öngörülemez.” Yukarıda hangi yaklaşımın tanımı verilmiştir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi özel gereksinimli çocukların drama etkinlikleri yoluyla girdiği sağaltıcı süreç için söylenemez?

Soru 9:

I. Fransızcadaki "drame" sözcüğünden gelmiştir. II. Yunancada bir şey yapmak ya da yapılan bir şey anlamında kullanılır. III. Gündelik yaşamda komik olayları anlatmak için kullanılır. Yukarıda "dram" ile ilgili verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

Soru 10:

Hangisi dramanın önemlerinden biri değildir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi gayri resmi eğitim ortamlarının özelliklerindendir?

Soru 12:

Dil ve konuşma güçlüğü yaşayan çocukların drama etkinlikleri planlanırken aşağıdakilerin hangisine dikkat edilmesi gerekmektedir?

Soru 13:

Okul öncesi drama etkinlikleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 14:

Yaşam bilimi hangi alanları kapsamaktadır?

Soru 15:

Pandomim, dramada kullanılabilecek önemli bir tiyatro tekniğidir. Özellikle hangi yetersizliği olan çocuklarla drama yapılırken Pandomim tekniği kullanılabilmektedir?

Soru 16:

I- Yaratıcı-Etkileyici Model II- Görevler ve Beceriler Modeli                   III- Uygulama ve Tamamlama Modeli IV- Kendini Savunma Modeli  Aşağıdakilerden hangisi  özel gereksinimli çocuklara uygulanan drama modellerini bir arada doğru olarak vermektedir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi temel bilimsel süreç becerileri içerisinde yer almaz?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi drama sürecinin bel kemiği olarak nitelendirilmektedir?

Soru 19:

Drama lideri Yalçın, soyut çalışan yeni dönem heykeltıraşlardan birinin sergisindeki bir eserle ilgili drama çalışması yapmak için öğrencilerini sanat galerisine götürmeyi ister. Yalçın, çalışmasını planlamadan önce gidip galeriyi gezer. Fakat galeriye gittiği zaman galerinin çok geniş olmadığını ve eserlerin birbirine çok yakın ve korunaksız olarak sergilendiğini görür. Drama çalışmalarında kullanılan dış mekanların özellikleri bakımından dikkat edilmesi gereken dört temel nokta bulunmaktadır. Yukarıdaki örnek olayda drama lideri mekanın hangi özelliğine öncelikle odaklanmaktadır?

Soru 20:

İçerisinde problem durumunu düzenleme, iyileştirme yolları ile ilgili planlama yapma ve duyguları yansıtma gibi aşamaların yer aldığı model aşağıdakilerden hangisidir?