logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Çocuk Ve Drama

Soru 1:

Drama sürecinde farklı yaşam deneyimleri olan çocuklar bir araya gelerek farklı problem durumlarında problemleri nasıl çözmeleri gerektiğini birbirlerini gözlemleyerek öğrenme olanağı bulurlar. Yukarıda belirtilen durum dramanın katkı sağladığı hangi gelişim boyutu ile doğrudan ilgilidir?

Soru 2:

Dramanın daha ileri aşamaları için çatışmaları yaratmada kullanılabilecek etkili teknik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Drama sürecinin planlanması ve uygulanmasında katılımcıların hangi özellikleri dikkate alınmalıdır?

Soru 4:

Türk eğitim tarihinde Baltacıoğlu tarafından hazırlanan 1915 yılında çıkan yönetmelik hangisidir?

Soru 5:

Dramanın yurt dışındaki tarihsel gelişimi düşünüldüğünde aşağıdakilerden hangisi atılan ilk adım olarak değerlendirilmektedir?

Soru 6:

Oyun (drama) kökence eylem anlamına gelmekle birlikte, eylem, oyunla özdeş değildir… Eylem, oyunun temel yapısal bileşken koşuludur... Eylemi eylem yapan dramatik karşıtlık, çelişme ve çatışmalardır; eylem, çelişme ve çatışmaların varoluş biçimidir. Çatışma oyun kişilerinin eylemlerinin çıkış noktasıdır, oyun kişilerinin eylemleri çatışma nedeniyle önemlidir, onlar bir şeyler uğruna ya da bir şeye karşı eylerler veya eylemezler. Eylemsizlik dahi çatışmadan beslenen bir var oluştur.Yukarıda drama ile ilgili vurgulanmak istenen en önemli fikir aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Dramada donuk imge tekniği kullanılırken hangi aşamada lider tartışmayı başlatır?

Soru 8:

"Problemlere ve eksikliklere karşı duyarlı olma, bunları belirleme, çözümler arama tahminler yapma ve hipotezler kurma ya da hipotezleri değiştirme, çözüm yollarından birini seçme ve deneme, yeniden deneme, daha sonra da sonuçları ortaya koyma" olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisinde sıcak sandalye tekniğinin özelliği doğru olarak verilmiştir?

Soru 10:

1989 Yılında hangi Milli Eğitim Bakanımız dramanın eğitim sistemimizde yer alması gerektiğinin altını çizmiştir?

Soru 11:

Bolton'un olay akışı, mekân, kişiler ve konunun belli olduğu, düşük düzey düşünme becerisi gerektiren ve basit düzey “-mış” gibi oynamalar olarak tanımladığı drama çalışması aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Drama sürecinde kullanılan tekniklerden hangisi diğer tekniklerden daha önemli ve olmazsa olmaz tekniklerden birisidir?

Soru 13:

İlk oarak Türkiye’de müzik, drama ve resmin birarada yürüttüğü atölye çalışmalarını kim yapmıştır?

Soru 14:

Drama etkinlikleri sayesinde çocuk kendisi hakkında beceriler elde etme olanağı bulduğu gibi öğretmen açısından da kazanımları vardır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi bunu vurgulamaktadır?

Soru 15:

Dramada; duyuları kullanma, gözlem yetisini geliştirme, bedensel ve dokunsal çalışmaların yapılması, tanışma, etkileşim kurma, güven kazanma ve uyum sağlama gibi özellikleri katılımcı bireylere kazandıran çalışmaların yapıldığı aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Dramanın Türkiye'deki tarihsel gelişimi ile ilgili olarak, aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden sonra gerçekleşmiştir?

Soru 17:

Aşağıdaki drama tekniklerinden hangisi diğer tüm tekniklerde işe koşulur?

Soru 18:

İlk basımı 1943 yılında, ikinci basımı da 1950 yılında yapılan “Okullarda Dramatizasyon” isimli kitap kim tarafından yazılmıştır?

Soru 19:

Aşağıdaki tekniklerden hangisi, drama sürecine katılan çocukların başka bir kimliğe, canlı ya da cansız varlığa bürünerek, onun olası duygu, düşünce ve davranışlarını anlayıp yansıtmak, oynamak anlamına gelmektedir?

Soru 20:

Aşağıdaki ortam özelliklerinden hangisi drama çalışmalarına uygun ortam özelliklerini içermektedir?