logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Örgütsel Davranış

Soru 1:

I. Uygun çatışma çözümleme taktiklerinin seçilmesi II. Çatışma çözümleme tekniğinin uygulanması III. Çatışmanın bir analizinin yapılması IV. Uygun çatışma yönetimi tepkisinin verilmesi V. Gelişmelerin takip edilmesi Yukarıda bir çatışmayı yönetmek için izlenmesi gereken sürecin basamaklarına yer verilmiştir. Bu basamakların doğru sıralanışı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yer almaktadır?

Soru 2:

Sürekli astlarını zaman stresine sokan, başarısız olduklarında onlara sinirlenen ve başka şirketlerin başarılarından örnekler veren bir yönetici ne çeşit bir kişilik özelliğine sahiptir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hanisi örgütsel seviyede stresin önleyici yönetimidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi bireysel engellenmeye bir örnektir?

Soru 5:

I. Tarafların birbirinde karşı öfke duyması II. Tarafların birbirine bağımlı olması III. Amaçların birbiriyle bağdaşmaması IV. Tarafların koordineli bir şekilde çalışması Yukarıda verilenlerden hangileri örgütlerdeki çatışmaların kritik ögeleridir?

Soru 6:

Ev eşyası satan bir firma sattığı ürünlerde apartmana kadar teslim yapmaktadır. Sattığı ürünleri montaj ve eve çıkarma hizmeti vermemektedir. Bu firmadan oturma grubu alan bir müşteri firmanın nakliye için belirlediği saatte hazır montaj ve taşıma personeli getirtmiştir. Ancak firma belirtilen saatten dört saat sonra oturma grubunu teslim etmiştir. Müşteri ile bu durumda aralarında çatışma yaşanmış ve geciktikleri için müşteri tarafından tutulan montaj ve taşıma personeli 1 saat bekleyip gitmek durumunda kalmıştır. Müşteri firmadan şikayetçi olacağını belirtmiştir. Bu durumda firma ile müşteri arasındaki çatışmanın büyümemesi için firmanın aşağıdakilerden hangisini yapması en uygundur?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi üretkenlik karşıtı davranışlara yönelik verimlilik normlarından sapmaya ilişkin bir davranış şekli değildir?

Soru 8:

Yapılacak işler, görevler, politikalar, yöntemler ve işle ilgili diğer benzer konularda farklı görüş ve fikirlerin olmasından kaynaklanan çatışma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi fikir çatışmasını meydana getiren etkenlerdendir?

Soru 10:

Örgütsel davranış araştırmalarından elde edilen bilginin iş yaşamına uygulanmasında toplanan bilgilerin bir problem cümlesi şeklinde özetlendiği aşama aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Başkalarının işbirliği ve güvenini kazanmak amacıyla onların tepkisini çekecek kadar ani ve büyük değişiklikler yapmak yerine, daha kolay kabullenilebilecek küçük adımlarla alıştıra alıştıra ve yavaş yavaş gitmeyi anlatan strateji aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

I. Korkunun kaynağı belli değildir. II. Kaygı genelde bütün benliği kaplamaktadır. III. Korku kaygıdan daha şiddetlidir. IV. Kaygı, korkuya göre daha kısa sürelidir. Yukarıda korku ve kaygı duyguları ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi örgütsel çatışmaya neden olan bilişsel faktörlerden biridir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi bir politikanın temelinde yer alan stratejilerdendir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi "kişinin temel sosyal ihtiyaçlarının başka bireylerle etkileşim sonucunda tatmin edilmesi" anlamına gelmektedir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi örgütsel stresi önlemede kullanılan yöntemlerden biri değildir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi gücün ortaya çıkmasının koşullarından biri değildir?