logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Örgütsel Davranış

Soru 1:

Çalışanın iş tanımında belirtilen ve örgüt kaynaklarının örgütün ürettiği ürünlere ve hizmetlere dönüştürülmesine doğrudan katkı sağlayan çalışan davranışlarına ne denir?

Soru 2:

Bu teknik, anket ve mülakat tekniklerinin birlikte kullanılması ile uygulanır. Örneğin; bir danışman eğitimi programı için en iyi yöntemin ne olduğu konusunda bir şirkete araştırma yaptırıyor olabilir. Burada seçilen danışmanlara hazırlanan anketler gönderilir. Bu anketlere danışmanların verdikleri cevaplar incelenerek yapılır. Yukarıda açıklanan veri toplama tekniği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi endişe ve korku arasındaki farkları doğru biçimde göstermektedir?

Soru 4:

Aşağıdaki makro boyuttaki stresörlerden hangisi örgütsel süreçlerle ilgilidir?

Soru 5:

Etkileşimcilerin bakış açısı hangi tarihte hakim olmaya başlamıştır?

Soru 6:

Birey, grup veya örgütlerin üstlenmeleri gereken faaliyetlere uymayan etkinliklerde bulunmaları durumuna .................. denmektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yeri aşağıdaki seçeneklerden hangisi en doğru şekilde tamamlar?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi B tipi kişilerin temel karakteristiklerinden birisi değildir?

Soru 8:

Gerçek bir olayı derinlemesine incelemek isteyen örgütsel davranış bilimci aşağıdaki araştırma tekniklerinden hangisini kullanmalıdır?

Soru 9:

Gözü bozuk bir bireyin sağlık raporu nedeni ile subay olamaması hangi stres kavramına örnektir?

Soru 10:

Örgütte alınan kararların ve bu kararların sonuçlarının çalışanlar tarafından ne kadar adil algılandığını ifade etmektedir. Örgütsel adalet çalışanların iş yerlerinin ne kadar adil olduğuna dair algılarını kapsamaktadır. Buna göre yukarıda tanımı verilen örgütsel adalet türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdaki çatışma türlerinden hangisi diğerlerinden farklıdır?

Soru 12:

Bir örgütün değişen çevre şartlarına başarılı bir şekilde uyum sağlaması amacıyla bilgi toplama, toplanan bilgiyi anlamlandırma, ilgili merci ve kişilere ulaştırma ve daha sonra tekrar kullanmak üzere saklama eylemlerinden oluşan öğrenme sürecine ne ad verilir?

Soru 13:

Çalışmanın iş tanımında belirtilen ve örgüt kaynaklarının örgütün ürettiği ürünlere ve hizmetlere dönüştürülmesine doğrudan katkı sağlayan çalışan davranışlarına ne ad verilir?

Soru 14:

Her iki tarafın da isteklerinin tamamen yerine getirilmesi arzusu hangi çatışma tarzıdır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisinde güçlendirmenin tanımı uygun şekilde verilmiştir?

Soru 16:

I. Dargınlık II. Kaygı III. Kıskançlık IV. Hüsran Yukarıdakilerden hangileri kızgınlık duygusunun oluşmasını sağlayan alt kategoriler arasında yer almaktadır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi iş tatminini belirleyen grupsal etkenlerden biridir?

Soru 18:

Çalışanın iş tanımında belirtilen ve örgüt kaynaklarının örgütün ürettiği ürünlere ve hizmetlere dönüştürülmesine doğrudan katkı sağlayan çalışan davranışlarına ne ad verilir.

Soru 19:

(1)İş yapmayla ilgili alışılagelmiş sabit fikirlerden kurtul; (2) neden yapılamayacağından çok nasıl yapılabileceği üzerinde düşün; (3) plan yap; (4) işe mevcut pratikleri sorgulamaktan başla; (5) iyileştirmeleri yapmaya hemen başla; (6) hataları hemen düzelt. Kaizen'in temel beş temel ilkesi olduğu düşünülürse bu kavramlardan hangisi bunlardan birisi değildir.

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi çatışma tarzlarından biri değildir?