logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Genel Muhasebe 2

Soru 1:

Bir borcun ticari borç olarak kabul edilebilmesi için, aşağıdaki özelliklerden hangisini mutlaka taşımalıdır?

Soru 2:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi nakit kredilerden birisi değildir?

Soru 3:

Mali duran varlıkların satışında ortaya çıkan kâr, Tek Düzen Hesap Planına göre ne olarak kaydedilir?

Soru 4:

"İşletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere edinilen ve tahmini yararlanma süresi bir yıldan fazla olan fiziki varlık kalemleri" tanımı neyi ifade etmektedir?

Soru 5:

Duran varlıkların iyi çalışmasını devamlılığını sağlamak üzere yapılan normal bakım ve onarım giderler nasıl muhasebeleştirilir?

Soru 6:

İşletme binasını kiraya vermiş ve kiralayan işletmeden kira sonunda geri vermek amacıyla para almıştır. İşletme aldığı bu parayı aşağıdaki hesaplardan hangisine kaydeder?

Soru 7:

Ülkemizdeki mevzuata göre tahviller en fazla kaç yıl sürelidir?

Soru 8:

Bir müşteri bankadan açık kredi, kefalet karşılığı veya maddi teminat karşılığı kredi aldığında aşağıdaki kredi türlerinden hangisine başvurmuş olmaktadır?

Soru 9:

Tekdüzen Hesap Planında “24. Mali Duran Varlıklar” hesap grubunda aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

Soru 10:

Varlık satışı yenisinin alınması amacıyla yapılmışsa, satış kârının gelir kaydedilmeyerek öz kaynaklarda üç yıl süre ile tutulmasına izin verilmiştir. Bu gelir hangi hesapta izlenir?

Soru 11:

İlk yıllarda az, sonraki yıllarda daha çok amortisman payı hesaplanması şeklinde uygulanan amortisman yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Türkiye'de menkul kıymetler hangi mevzuat içinde düzenlenmiştir?

Soru 13:

Maddi Olmayan Duran Varlıklar içerisinde hangi hesaplar bulunmaktadır?

Soru 14:

I. Açık kredi II. Kefalet karşılığı kredi III. Maddi teminat karşılığı kredi Yukarıdaki kredilerden hangisi ya da hangileri borçlu cari hesap şeklinde kullandırılan kredilere örnek gösterilebilir?

Soru 15:

Maddi olmayan duran varlıklar, herhangi bir fiziksel varlığı bulunmayan ve işletmenin bir yıldan uzun süre faaliyetlerinde yararlandığı veya yararlanmayı beklediği aktifleştirilen giderler ile belli koşullar altında hukuken himaye gören haklar ve şerefiyelerdir. Yukarıda bahsedilen tanımda nasıl bir değişiklik yapılırsa tanım maddi duran varlıkların tanımına dönüşür?

Soru 16:

I. Varlığın net defter değeri bulunur.II. Satış bedeli ve defter değeri arasındaki fark belirlenir.III. Bulunan fark kâr/zarar hesabına geçilir. Yukarıda maddi ve maddi olmayan duran varlıklara ilişkin hangi süreç özetlenmektedir?

Soru 17:

Vergi Usul Kanunu’ndaki düzenlemelere göre, kiracı tarafından kiralanarak kullanılan duran varlıklar için yapılan ve varlığın değerini, ömrünü ve verimini artıran harcamalar nasıl değerlenir?

Soru 18:

Mali duran varlıklar kapsamında bulunan varlıklar nelerdir?

Soru 19:

Aşağıdaki hesaplardan hangisi hem maddi duran varlıklar grubunda hem de maddi olmayan duran varlıklar grubunda yer alır?

Soru 20:

Ticari Borç nedir?