logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Türk Vergi Sistemi

Soru 1:

II. sınıf tüccarların ticari kazancı hangi esasa göre tespit edilir?

Soru 2:

Birinci ve ikinci sınıf tüccarlar, kazancı basit usulde tespit edilenlerle, defter tutmak mecburiyetinde olan serbest meslek erbabının ve çiftçilerin vergiden muaf esnafa; yaptırdıkları işler veya onlardan satın aldıkları emtia içinde tanzim edip işi yapana veya emtiayı satana imza ettirdikleri belgeye ne ad verilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi GVK’nın 64. maddesi uyarınca  işlerden sağladıkları gelirleri gerçek ücretlerin dışında “diğer ücretler” olarak adlandırılan ve özel bir vergilendirme sistemi getirilen çalışma gruplarından biri değildir?

Soru 4:

Uluslararası piyasalarda işlem gören, yabancı para cinsinden, uzun vadeli yatırım aracına ne ad verilir?

Soru 5:

Aşağıda verilen mükellef giderlerinden hangisi matrahtan düşülmez ?

Soru 6:

Günümüzde farklı oranlarda belirlenen tevkifat oranlarını sıfıra kadar indirmeye ve bir katına kadar artırarak yeniden tespit etmeye yetkili makam aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Muhtasar Beyanname yoluyla belirlenen vergiler beyannamenin verildiği ayın en geç kaçıncı gününde ödenmelidir?

Soru 8:

Emekli olan bir doktorun ara sıra ameliyatlara girerek para kazanması nasıl vergilendirilir?

Soru 9:

Ticari kazancı bilanço esasına ya da işletme hesabı esasına göre tespit edilen I. ve II. sınıf tüccarlar hangi verginin mükellefidir?

Soru 10:

Yıllara yaygın inşaat ve onarım işleri hak edişli işlemlerdendir. GVK 94/3. maddesi gereği yıllara yaygın inşaat ve onarım işleri dolayısıyla bu işleri yapanlara (kurumlar dahil) ödenen istihkak bedellerinden yüzde kaç oranında stopaj yapılmaktadır?

Soru 11:

Birinci sınıf bir tüccara ait bir teşebbüsün bilançosunun aktif ve pasif kalemleri aşağıdaki gibidir. Bu verilerden hareketle teşebbüsün öz sermayesini hesaplamak için uygun işlem seçeneklerden hangisinde verilmiştir? AKTİF Kasa 35.000 Mal 170.000 Bankalar 90.000 Demirbaş 35.000 Gayrimenkul 800.000 Alacaklar 800.000                                                                    TOPLAM: 1.930.000 PASİF Sermaye 1000.000 Yedek Akçe 200.000 Amortismanlar 150.000 Karşılıklar 135.000 Borç senetleri 120.000 KÂR 325.000 TOPLAM 1.930.000

Soru 12:

Hangi sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 3. maddesinde gelir vergisinin mükellefinin gerçek kişiler olduğu ifade edilmektedir, belirtiniz?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi, stopaj yapılmamış olan gayrimenkul sermaye iratlarında beyan edilir?

Soru 14:

Gayrimenkul kiralarında stopaj oranı yüzde kaçtır?

Soru 15:

Diplomat Muaflığı Elçilik  Çalışanlarının Ücret İstisnası Konsolosluk Çalışanlarının Ücret İstisnası Müteferrik İstisnalar Yukarıdakilerden hangisi Gelir Vergisi Kanunu’nda ücretlere ilişkin birtakım muaflık ve istisna hükümleri yer almaktadır?

Soru 16:

Vergi beyannamesi ile ilgili verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 17:

Ticari kazançlarına yıllık kaç bin TL (2019 yılı için) kazanç indirimi yapılır?

Soru 18:

"Gayrimenkul sermaye iratları ile ilgili beyanname, izleyen yılın ......  ayında verilmektedir." Verilen ifadedeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 19:

Ülkemizde ....... elemanlı üniter gelir vergisi uygulanmakta, yani çeşitli kaynaklardan elde edilen gelirler toplanmakta, zararlar düşüldükten sonra kalan tutara artan oranlı vergi tarifesi uygulanmaktadır. Yukarıdaki cümlede yer alan boşluk aşağıdakilerden hangisi ile doğru bir şekilde doldurulur?

Soru 20:

Cumhurbaşkanınca kararlaştırılan iş grupları, sektörler, il ve ilçeler, büyükşehir belediyeleri dahil olmak üzere il ve ilçelerin belediye sınırları(mücavir alanlar dahil) belediyelerin nüfusları, yöreler itibarıyla veya sabit bir iş yerinde faaliyette bulunup bulunulmadığına göre gerçek usulde vergilendirilmesi gerekli görülenler. Bu düzenleme gereği büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde aşağıda belirtilen faaliyetleri yapan mükellefler gerçek usulde vergilendirilmez?