logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Sosyal Güvenlik Hukuku

Soru 1:

Aşağıdaki durumların hangisinde meydana gelen kaza 5510 sayılı Kanun anlamında iş kazası sayılmaz?

Soru 2:

I. Dul eş II. Çocuklar III. Anne ve baba Yukarıdakilerden hangileri ölüm aylığı hak sahiplerinden biridir?

Soru 3:

Özel kanun hükümleri hariç olmak üzere yetkili makamın emekliye sevk onayı, talep tarihinden itibaren ne kadar süredir?

Soru 4:

İş kazası veya meslek hastalığı sonucu başka birinin sürekli bakımına muhtaç duruma gelen sigortalı için ödenmesi gereken sürekli iş göremezlik geliri, 82. maddeye göre tespit edilen prime esas kazanç alt sınırının aylık tutarının % kaçından az olamaz?

Soru 5:

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında sağlık hizmetlerinden yararlananların ödemekle yükümlü olduğu katılım paylarına ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 6:

İş sözleşmesi saat ücreti karşılığı yapılanların 4857 sayılı İş Kanunu’na göre prim ödeme gün sayısı, günlük olağan çalışma süresi kaç saate bölünerek hesaplanır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi genel sağlık sigortasının kapsamındadır?

Soru 8:

Kurumlar ayrıca kendi mevzuatları gereğince yaptıkları inceleme ve tespitler sırasında bu Kanun’a göre sigortalı sayılanların prime esas kazançlarının veya sigortalı gün sayılarının eksik bildirilmesi sonucunu doğuran tespitlerini de en geç kaç ay içinde Kuruma bildirirler?

Soru 9:

Yurt dışındaki sürekli görevlendirmelerde genel sağlık sigortasının durumu hakkında aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?

Soru 10:

Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri için emekliye sevk onaylarında yetkili makam aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Cumhurbaşkanlarına cumhurbaşkanlarının almakta olduğu aylık ödeneğin yüzde kaçı oranında yaşlılık aylığı bağlanır ?

Soru 12:

İşveren, işyeri sahipleri; işyeri defter, kayıt ve belgeleri, Kurumun denetim ve kontrol ile görevlendirilen memurlarınca istenmesi hâlinde kaç gün içinde ibraz etmek zorundadır?

Soru 13:

Üniversite öğretim üyeleri tarafından sunulan sağlık hizmetlerinden ek bir ücret talep edildiğinde, ücret farkı tavanını aşağıdakilerden hangisi belirler?

Soru 14:

4. maddenin 1. fıkrasının (b) bendi kapsamındaki muhtar sigortalılarının aylık prime esas kazançları, günlük prime esas kazanç alt sınırının kaç katıdır?

Soru 15:

Ülkemizde uygulamaya konan genel sağlık sigortası sisteminin kişi bakımından kapsamını bütün Türk vatandaşlarını kapsaması hangi tarihte olmuştur?

Soru 16:

18 yaşını doldurmamış kişilerin ortodonti diş tedavileri ile 18 yaşını doldurmamış veya 45 yaşından gün almış kişilerin diş protezlerinin 72’nci maddeye göre belirlenen tutarının ne kadarı GSS tarafından karşılanır?

Soru 17:

08.09.1999 tarihinden önce ve sigortalılık için iki yıl ve daha az süresi kalanlar açısından isteğe bağlı emeklilikte yaş sınırı kaçtır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi genel sağlık sigortasından sağlanan haklardan biri değildir?

Soru 19:

Sosyal sigortaların sağladığı güvenlik duygusunun ve sosyal sigortalardan sağlanan sosyal gelirlerin bir karşılığı olan terim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için 4/a kapsamında sigortalı ve sigortalıların bağımlıları bakımından, hekime başvuru tarihinden önceki bir yıl içinde en az kaç gün genel sağlık sigortası primi ödenmiş olması şarttır?