logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Sosyal Güvenlik Hukuku

Soru 1:

İşverenler, m.4/I, (a) bendine göre sigortalı olanları sigortalı işe giriş bildirgesi ile ............................................. Kuruma bildirmekle yükümlüdür. Yukarıdaki boş bırakılan yer aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanmalıdır?

Soru 2:

Sosyal güvenlik kurumu genel kurulu kaç yılda bir kez toplanır?

Soru 3:

Primlerin ödenmesi ile ilgili hangi seçenek yanlıştır?

Soru 4:

İstek üzerine yapılan emekliye sevk onaylarında yetkili makam aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Yurt dışında tedavi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 6:

İşyeri sahipleri işyeri defter, kayıt ve belgelerini ilgili olduğu yılı takip eden yıl başından başlamak üzere ne kadar süre saklamakla yükümlüdür?

Soru 7:

İşveren ve sigortalı arasında çağrı üzerine çalışmaya dayalı yazılı iş sözleşmesinde taraflar arasında çalışma süresi gün, hafta ve ay olarak belirlenmemiş ise sigortalının ay içindeki prim ödeme gün sayısı haftalık çalışma süresi en az kaç saat kararlaştırılmış sayılır?

Soru 8:

Kamu idareleri vazife malullüğüne sebep olan olayı Kuruma da en geç kaç iş günü içinde bildirmekle yükümlüdür ?

Soru 9:

Memurlar ve diğer kamu görevlileri, aşağıdaki hangi sayılı Kanun'da m.4/c kapsamında sigortalılar olarak sigortalı sayılanlar arasında yer almaktadırlar?

Soru 10:

Hükümde iki yıl geçmekle zaman aşımına uğrayan hakkın kaç yıl geçisiyle tamamen ortadan kalkması kabul edilmiştir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi genel sağlık sigortalısı sayılır?

Soru 12:

5510 sayılı kanuna göre dul ve yetim aylığı bağlanabilmesi için iştirakçının en az kaç fiili hizmet yılını doldurmuş olması gerekir?

Soru 13:

5510 sayılı Kanuna göre, aylıksız izin alan 4/1, c’li sigortalıların aylıksız izinli oldukları süreler için genel sağlık sigortası primi aşağıdakilerin hangisi tarafından ödenir?

Soru 14:

5510 sayılı Kanuna göre, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sigortalının ölümü nedeniyle kendisine gelir bağlanmış olan kız çocuklarının evlenmeleri ve talepte bulunmaları halinde almakta oldukları gelirlerinin ne kadarlık tutarı evlenme ödeneği olarak verilir?

Soru 15:

Genel sağlık sigortası hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 16:

I. İl encümeninin seçimle gelen üyeleri II. Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri III. Sözleşmeli er ve erbaşlar IV. Jokeyler ve antrenörler Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri m.4/c kapsamında sigortalı sayılır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi sağlık hizmet sunucusunun yükümlülüklerinden biridir?

Soru 18:

Türkiye'de genel sağlık sigortası kurulmasına ilişkin çalışmalar hangi yılda başlamıştır?

Soru 19:

5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun hükümlerine tabiolarak çalışmaya başlamış olup çalışmaya başlamadan önce ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde kaç oranında özürlü olduklarını gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlara gerekli prim koşulunu sağladıkları takdirde aylık bağlanır?

Soru 20:

Zorunlu sigortalılığı sona eren kimseler, sigortalılığın sona erdiği tarihten itibaren kaç gün süreyle genel sağlık sigortasından faydalanır?