logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Sosyal Politika 2

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi sosyal güvenliği ilgilendiren tehlikelerden biri değildir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi küreselleşmenin kontrol altına alınması gerektiğini ortaya koyan negatif gelişmelerden biri değildir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi yerel yönetimlerin şekillenmesinde etkili olan uluslararası kurumlar ve belgelerden  biri değildir ?

Soru 4:

Türkiye'de sanayi sektöründe aşağıdaki iş kollarından hangisinde istihdam diğerlerine göre daha az yoğundur?

Soru 5:

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'ne (OECD) göre küreselleşme sürecinin anahtar değişkeni aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

“İl sınırları içindeki halkın müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organları seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan idari ve mali özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi” tanımı aşağıdakilerden hangisine aittir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi IMF’nin küreselleşme ilgili görüşünü ifade etmektedir?

Soru 8:

F. Almanya ile yapılan bir anlaşma ile başlayan, Türkiye'den Avrupa'ya işçi göçleri ilk olarak kaç yılında yaşanmıştır?

Soru 9:

Gaz atık vergiler Sıvı atık vergileri Katı atık vergileri Atık bertaraf etme vergileri İşletme Vergileri Yukarıda verilen vergiler aşağıdaki vergi grubundan hangisine aittir?

Soru 10:

Müslüman kadınların, Bursa’da dokuma fabrikalarında ilk defa ücretli işçi olarak çalışmaya başlamaları hangi yıllardan sonra görülmüştür?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi yerel sistem yönetimlerinden birisi değildir?

Soru 12:

Yoksullar için aşevleri ve imarethaneler kurmak Hasta yakınları için hastane yakınlarında misafirhaneler kurmak Konut yapmak Yukarıdakilerden hangileri Türkiye'de belediyelerin gerçekleştirdikleri sosyal belediyecilik uygulamaları arasında yer almaktadır?

Soru 13:

Seçeneklerden hangisi Ulus devletin küreselleşme sürecini hızlandırmak üzere yapması gereken düzenlemelerden biri değildir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi çevresel olarak sürdürülebilir kalkınma sağlamak için bilim ve teknoloji politikalarındaki yeni misyonlar ile ilgilidir?

Soru 15:

“1949 yılında esasen 2. Dünya Savaşı ardından Sov- yetler Birliğinin Avrupa’daki etkisinin azaltılması amacı ile kurulan kolektif bir savunma örgütüdür.” olarak tanımlanan çevre politikalarını hedefleyen kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdaki kuruluşlardan hangisi küreselleşmenin olumsuz sonuçlarını öne çıkaran bir tanım yapmıştır?

Soru 17:

Osmanlı Devleti'nde İl şeklinde örgütlenme Fransız sistemi model alınarak, 1864 tarihli ........................ ile başlamıştır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi uygundur?

Soru 18:

Küreselleşmenin ortaya çıkışına ilişkin en fazla taraftar bulan yaklaşıma göre küreselleşmenin başlangıcı aşağıdaki tarihsel süreçlerden hangisine rastlamaktadır?

Soru 19:

Seçeneklerden hangisi Avrupa Çevre Ajansı görevlerinden değildir?

Soru 20:

"Bir yatırımcının aynı veya farklı özelliklere sahip birden fazla yatırım aracına (nakit para, altın, döviz, vadeli mevduat, tahvil, hisse senedi ve hazine bonosu gibi mali mevduatlar) yatırım yapmak suretiyle oluşturduğu toplam değerdir." verilen tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?