logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Bireyler Arası İletişim

Soru 1:

Kişinin hayatı-insanı nasıl algılayıp, anlamlandırdığı ya da değerlendirdiği ile ilgili boyut aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Seyirci ve seyredilen filmin karşılıklı bir ilişki içinde olması ve bu ilişkinin birbirlerini etkileme olanağına şans tanıyacak şekilde yapılandırılmasına ne ad verilir?

Soru 3:

Aşağıda verilen bireylerarası çatışma durumlarında güç ile ilgili yaklaşımlardan hangisi doğru değildir?

Soru 4:

"Örneğin telefon aracılığıyla mesajlaşan bireyler için eş zamanlılık ya da hız hayati önem taşımazken internet teknolojisinin bireyi alıştırdığı hız bireylerarası iletişim sürecinde beklemeye tahammülsüz bireyler yaratmıştır". Verilen örnek seçeneklerden hangisini açıklamaktadır?

Soru 5:

I. Evreni anlamaya insanoğlunun gücü yetmez. II. Kadercidir. III. Birey devlet içindir. IV. Din ve devlet ayrıdır. V. Eğitim, bağımsız düşünme, soruşturma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlar. Yukarıdaki ifadelerden hangileri geleneksel otoriter kültür değerleri arasında yer almaktadır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi yapıcı eleştirinin amaçlarından biri değildir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi, Wehr'in Çatışma Haritasında yer alan bilgilerden biri değildir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi bir stereotip değildir?

Soru 9:

I. Kişi karşısındakini aşağılamamalı, II. Kişi gelişmeleri vurgulayın, III. Kişi karşındakine ilgi göstermeli, IV. Kişi duygularını denetim altında tutmalı, V. Kişi aldığı eleştiriden yararlanmaya çalışmalı, Yukarıdaki ifadelerden hangileri eleştiri yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır?

Soru 10:

Bireyin ilk sosyal çevresi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Kültürel olarak belirlenmiş toplumsal standartlardır, neyin nasıl olması gerektiğini belirler ve toplumun sürdürdüğü ortak amaçlar olarak ifade edilen kültür bileşeni aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Aşağıda verilen cümlelerden hangisi, bireyler arası iletişimde dinleme becerilerinden "özetleme" cümlesidir?

Soru 13:

'' Kültür çok boyutlu ve dinamik bir kavramdır. '' Anlatımında, kültürün hangi özelliğini incelemektedir?

Soru 14:

Evlenme öncesi kız isteme, kına gecesi, nişan, çeyiz serme, bayram ziyaretleri vb. aşağıdaki hangi kültür bileşenlerine örnek olarak gösterilmektedir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi iletişimi kolaylaştıran davranışlar kapsamında değerlendirilebilir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha evrenseldir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi bireylerarası çatışma biçimlerinden biri değildir?

Soru 18:

Bir düşünce, fikir ya da nesnenin yerini tutan, bir kavramı veya bir düşünceyi belirten gözle görülür ve anlamı bilinir işaretlere verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Kültürün öğrettikleri yalnızca zaman boyutunda sürekli mekan coğrafya boyutunda da toplumdan topluma farlılık gösterir, değişir. Bu bilgi kültürün hangi özelliğini tanımlamaktadır?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi, 'Güç geçerliliği'ni açıklayan kavramlardan biri değildir?