logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Çatışma ve Stres Yönetimi 1

Soru 1:

İnsanların duyuları yardımıyla çevrelerinden elde ettikleri bilgileri bir araya getirip düzenleyerek kendileri için anlamlandırmalarına ne ad verilir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi öfke duygusunun zihinsel belirtilerinden biridir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi bütünleştirici müzakerenin özelliklerinden değildir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi, arabuluculuğun aşamalarından biri olan tarafların açılış sunumlarında arabulucudan duyulması beklenen bir cümledir?

Soru 5:

“Korkulan bir yönetici olmak sevilen bir yöneticiden daha güvenilir ve tehlikesizdir.” diyen kurum yöneticisi Mustafa Bey’in yöneticilik anlayışı insan doğasına ilişkin görüşlerden hangisi ile bağdaşmaktadır?

Soru 6:

I. Sıradan bir insan doğuştan işi sevmez. II. Güvenlik isteği vardır. III. Sorumluluktan kaçar. Yukarıdaki maddelerden hangisi ya da hangileri X kuramının insan ve insan doğasına ilişkin varsayımlarındandır?

Soru 7:

İşgöreni “kötü” olarak niteleyen bir liderle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi bireyin bir öfke durumu yaşadığında problemini çözmek için uygulaması gereken ilk adımdır?

Soru 9:

Taylor ve Weber'e göre insan doğasına ilişkin kötümser görüşe sahip olan bir yönetici, çalışanlarının doğası gereği tembel olduğunu düşünüyor ve çalışanları da ne kadar uğraşsa da kazanç elde edemeyeceğini bildiği için işten kaytarıyorsa, çalışanlarının verimliliğini artırmak ve işten kaytarmaları engellemek için aşağıdaki yöntemlerden öncelikle hangisine başvurması gerekir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi dinleme engelleri arasında yer almaz?

Soru 11:

Yönetimin temel görevinin çatışmayı sonlandırmak olduğunu düşünen, çatışmanın aslında kaçınılabilir bir durum olduğunu ve çatışmanın iş performansını düşürdüğünü düşünen bir yönetici için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 12:

"Mesaj gönderenin ve gönderilenin başka insanlardan oluştuğu bir iletişimbiçimidir. Bu iletişim biçiminde mekân ve zaman birliği olmalıdır. Kaynağını ve hedefini insanların oluşturduğu iletişimler olarak tanımlanan bu iletişim biçiminde kişiler, ürettikleri bilgi/sembolleri birbirlerine aktarıp yorumlayarak iletişimi sürdürürler."Yukarıda tanımı verilen iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Bir işletmede çalışanlar ile gerçekleştirilen toplantılar sonucu, işletmenin vizyon ve misyonu belirlenmiştir. Bu vizyon ve misyonun tüm paydaşlar ile paylaşılması için başvurulması en uygun iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Aşağıda sağlıklı ve sağlıksız öfke ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi otokratik liderlik stilini benimseyen yöneticilerin özelliklerinden birisi değildir?

Soru 16:

Bireylerin günlük yaşamlarında üstesinden gelemedikleri güçlükler ve yaşam problemleri ile karşılaştıklarında onlara yardım etmek için öğrenme kuramlarını uygulayan, problem odaklı, “burada ve şimdi” ile ilgilenen, davranışçı psikolojik danışma kuramından temel alınarak geliştirilmiş bir tedavi biçimine ne ad verilir?

Soru 17:

Bireyin bilinçli olarak fark etmediği normal ve normal dışı fizyolojik tepkilerinin, alına yapıştırılan elektrotlar yardımıyla yorumlanarak, bilinçli duruma getirildiği terapi, bilişsel davranışçı terapilerden hangisini tanımlar?

Soru 18:

Aşağıdaki kavramlardan hangisi bir takım bilgilerin, sembollerin, bir takım hedefler tarafından üretilmesi, geniş insan topluluklarına iletilmesi ve bu insanlar tarafından yorulması süreci için kullanılır?

Soru 19:

Örgüt içi esneklik ve verimin arttırılması,  işgörenlerin yeni beceriler kazanmaları ve bu yeni becerileri uygulama olanağı bulması açısından önem taşıyan; gereksinim duyulan farklı birimlerde çalıştırılarak, farklılıkları etkili bir şekilde yönetmenin de göstergesi olan demokratik yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi örgütsel iletişimin amaçları arasında yer almaz?