logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Çatışma ve Stres Yönetimi 1

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi örgütsel iletişimin amaçları arasında yer almaz?

Soru 2:

Örgütte çatışma çıkınca yönetici Muhterem Bey, kuralları uygulayarak kısa zamanda sonuç almakta, ancak çatışmanın bir süre sonra ortaya çıkmasını önleyememektedir. Bu durumda Muhterem Bey hangi liderlik stilini kullanmakta neden çatışmada tam bir çözüme ulaşamamaktadır?

Soru 3:

U¨çüncü tarafın kamusal kimlik taşıdığı çatışma çözüm stratejilerinde çatışma konusu taraflarca istenmeyen kişiler tarafından öğrenilmesine yol açabilmektedir. Yukarıda ki sebep tarafları arabuluculuğa yönelten nedenlerden hangisidir?

Soru 4:

Biyolojik yapıyla duyguları açıklayan James Lange kuramına göre duygusal yaşantının oluşumunda kaç adım vardır?

Soru 5:

Bir takım bilgilerin sembollerin, bir takım hedefler tarafından üretilmesi ve geniş insan topluluklarına iletilmesi ve bu insanlar tarafından yorumlanması sürecine ne ad verilir?

Soru 6:

Aşağıda verilen yöneticilerin çatışma durumuna ilişkin duruşları ve buna bağlı olarak çatışmanın yönetilmesine ilişkin yaklaşımları eşleştirmelerinden hangisi doğrudur?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi çatışma yönetiminde öfkeye neden olan etmenlerden değildir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi öfkeye yol açan nedenlerden biri değildir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi otokratik liderlerin özellikleri arasında yer almaktadır?

Soru 10:

Bu arabuluculuk tarzı ise asıl konudan çok iletişimi geliştirmek ve altta yatan duygu ve nedenleri ortaya çıkarmaya odaklanır. Böyle bir arabuluculuk anlayışı insan/ilişki yönelimli liderlik davranışı ile bütünleştirilebilir. İlişki davranışı liderin kendisi ile grup üyeleri arasındaki kişisel ilişkileri haberleşme kanallarını açarak, sorumluluk devreder. Tarafların kendilerinin çözüme gideceği konusunda iyimserdir. Temel odak noktası, kısa dönemli çözümlerden çok, uzun dönemli çözümlerdir Yukarıda bahsi edilen yaklaşım ne tür bir Arabuluculuk stratejisi veya tarzını tanımlamaktadır?

Soru 11:

“Bu yaklaşımda amaç, örgüt içerisinde bazı gelişmeler yaratarak hem birey, hem grup, hem de örgüt bazında olumlu değişmeleri başarabilmektedir.” Verilen tanım hangi demokratik yönetim stratejilerindendir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi Ussal-Ekonomik İnsan’a ilişkin sayıtlılar arasında yer almaz ? İnsan:

Soru 13:

"Saldırganlığı insanın biyolojik kalıtımının bir parçası olarak görülür ve saldırganlığın yıkıcı ve şiddet yönü vurgulanır." Yukarıdaki öfke ile ilgili açıklama hangi kuramsal yaklaşıma aittir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi en önemli ve yaralı dinleme biçimi olarak tanımlanmaktadır?

Soru 15:

Ali, yere çöp atmak üzere olan Mehmet'e "Çevresine karşı duyarlı olması gerektiğini" söylemiş; Mehmet de elindeki çöpünü çöp kutusuna atmıştır. Mehmet'in Ali'nin sözüyle davranışından vazgeçmesi iletişim tanımlarında yer alan ortak kavramlardan hangisi ile ilişkilidir?

Soru 16:

Bir işletmede çalışanlar arasında ortaya çıkan çatışma durumunda, otokratik liderlik sitilini benimseyen bir yöneticinin aşağıdakilerden hangisini yapması beklenir?

Soru 17:

“Bireylerin ortamdan uzaklaşmasını sağlayabilir. Rotasyon, işgörenlerin yeni beceriler kazanmalarına da yardımcı olduğu için, örgüt içi esnekliği arttırır ve gereksinim duyulduğunda bu insanlara yeni becerilerini uygulama olanağı sağlar.” Verilen tanım hangi demokratik yönetim stratejilerindendir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi, bir arabulucunun sahip olması beklenen niteliklerden biri değildir ?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi, öfkenin anlaşılmasını sağlayan doğrudan sözel işaretlerdendir?

Soru 20:

Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde ilgisiz liderin çatışma yönetimine ilişkin algısal-duyuşsal-davranışsal duruşları sırasıyla doğru biçimde verilmiştir?