Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Final Sınavı

İkna Edici İletişim

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

“Bir şekerleme firmasının bayram reklamlarında, bayramın bir kaçış değil kucaklaşma, bir araya gelme olduğu mesajını çocuklarının ve torunlarının yolunu gözleyen yaşlı aile büyükleri aracılığıyla vermesi” mesaj çekiciliğinin hangi gereksinime dayandığını gösterir?

Soru 2

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi Trout ve Ries’in Konumlandırma Modeline özelliklerindendir?

Soru 3

Orta Zorluk

Bir ürünün, aday ya da fikrin pazarda, seçmenler arasında ya da bir seçim bölgesinde, anlamlı bir pay edindiği basamak olarak tanımlanan kampanya basamağı hangisidir?

Soru 4

Orta Zorluk

Yakınlık iletişimi açısından "resmî fakat kamusal olmayan durumlarda kullanılan, iknacı ve hedef kitlesi arasında yaklaşık 2-3,5 m. arasında bir uzaklığın bulunduğu mesafe türü" aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi İletişimsel İşlevler Modeli'nin aşamalarından biri değildir ?

Soru 6

Orta Zorluk

I. Hareket kararı sırasında uygun adımları seçmek II. Hedef kitlenin gönderilen iletiye karşı gösterdiği reaksiyonlara göre geri bildirimleri bir araya getirmek III. Umulan başarılı iknaya ulaşmak IV. Yansıma ve bilgilerin ışığında ikna edici ek iletilerin yapılandırılması ve gönderilmesi Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri, kitle toplumunda birilerini ikna etmek için dikkat etmek gerekmeyecek özelliklerdendir?

Soru 7

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi Aristo'nun ikna faliyetinin başarısında etkili olan duygusal çekicilerden biri değildir?

Soru 8

Orta Zorluk

“Dünya barış dolu bir yerdir.” önermesi Rokeach tarafından tanımlanan beş tür inançtan hangisine örnektir?

Soru 9

Orta Zorluk

İnsanlar rasyonel ikna edici çekicilikleri kullandıklarında aşağıdaki varsayımların hangisinden yola çıkarlar?

Soru 10

Orta Zorluk

I. Cesaret II. Cömertlik III. Zindelik IV. Çalışkanlık V. Hoşgörü Yukarıdakilerden hangisi, Aristo tarafından ele alınan Pathos’u yani fazilet içeriğini oluşturan ögelerdendir?

Soru 11

Orta Zorluk

"Bir şeyin/kişinin, üçüncü bir şey aracılığıyla, o anda doğrudan etkili olmayan başka bir şeyin farkına varmasını sağlamak" olarak açıklanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12

Orta Zorluk

Nüfusun temsili örneğinin araştırılmasına dayanan nüfusun bazı karakteristik özelliklerinin üstünde durmak için istatistiksel teorinin kullanımına ne ad verilir?

Soru 13

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi başarılı iknanın ilk adımıdır?

Soru 14

Orta Zorluk

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi tek taraflı mesajın çift taraflı mesajdan farkı olarak bilinir?

Soru 15

Orta Zorluk

İnsanın rüzgâr, köpek vb. gibi, olamayacağı bir şeyi taklit ederken kullandığı jestlere verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16

Orta Zorluk

İkna açısından önemli öğrenme kuramlarından biri bilgi işlemedir. Bilgi işleme kuramlarından birinde iletişime maruz kalan bireylerin iletişime tepki vermede kendi düşünceleri yolu ile ikna oldukları kadar iletişim mesajları tarafından ikna olmadıklarını ileri sürmektedir. Bu kuram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17

Orta Zorluk

Ne tür bir davranış için, ne kadar sıklıkla olumlu ya da olumsuz uyarıcının gösterilmesi gerektiğini ifade eden doğrudan ya da dolaylı deneyim biçimindeki dışsal bilgi ve öz benliğimiz gibi içsel olarak meydana getirilen ve kendini pekiştirme sistemlerini de kapsayan ikna etme kuramı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18

Orta Zorluk

Etkiler Hiyerarşisi Modeli, Trout ve Ries’ın Konumlandırma Modeli, Cinsiyete Göre Konumlandırma ve Yaşa Göre Konumlandırma modelleri, aşağıdakilerden hangisini tasarlama aşamasında kullanılabilir?

Soru 19

Orta Zorluk

İster bireyler arası iletişim sürecinde olsun, ister kitle iletişim araçlarıyla gerçekleşen bir iletişim süreci olsun, amacımız “ikna” ise aşağıdakilerden hangisi neyi nasıl söylediğimize karşılık gelir?

Soru 20

Orta Zorluk

İkna edicinin mesajını, tasarlanmış alıcıya ulaştıktan sonra gören, duyan ya da okuyan kişilere ne ad verilir?

Derse Dön