logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Mesleki Yazışmalar

Soru 1:

I. İmza ad ve soyadın altına atılır. II. İmza bölümü ya blok halinde ya da ortalanarak düzenlenir. III. Blok imzada imza bölümünün bütün satırları saygı ifadesinin hizasından başlanarak yazılır. IV. Ortalanarak düzenlenen imzada ise imza bölümünün bütün satırları saygı ifadesine göre ortalanarak yazılır. V. Saygı sözcüğünden sonra aralık bırakılmaz , firma ismi küçük harflerle harflerle yazılır. İş yazılarında imza ile ilgili yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

Soru 2:

Seçeneklerden hangisi Özgeçmiş yazarken, İlgi Alanları ve Aktiviteler bölümü ile ilgili yanlış ifade edilmiştir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi iş yazısında ''ilgi'' bölümünün özelliklerinden biridir?

Soru 4:

I. El yazısıyla yazılmalıdır II. Edilgen fiiller kullanılmalıdır III. Gerçek bilgiler yazılmalıdır IV. Sunum yazısı yazılmalıdır Yukarıda verilenlerden hangileri özgeçmiş yazarken dikkat edilmesi gerekenlerdendir?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi etkili özgeçmiş yazımında dikkat edilecek noktalardan birisi değildir ?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi kişiler ve kurumlar arası ilişkileri geliştirme ve sağlamlaştırma yönünde katkı sağlayan özel yazı türlerindendir?

Soru 7:

Ödemelerin nasıl yapılacağı belirtilen bir iş yazısı hangi tür iş yazısıdır?

Soru 8:

Organizasyon değişiklikleri Şirket politikası ile ilgili duyurular Atamalar, ayrılmalar Yukarıdaki maddelerden hangisi veya hangileri firma içi duyuru niteliğinde kullanılan sirkülerin konularındandır?

Soru 9:

TBMM genel kuruldaki görüşmelerin sağlanmasında, yargı organlarında, ku­rum ve işletmelerin kongre, seminer ve yönetim kurulu toplantılarında ayrıca resmî ve özel kurumların denetim görevlileri tarafından yasalara, mevzuata aykırı görülen tutum, davranışların ve olayların saptanması halinde düzenlenen belge aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Metin dışında ilave edilecek bilgiye ne ad verilir?

Soru 11:

• Talep edilen ürün veya hizmetle ilgili miktar, cins, kalite, renk, stok numarası vb. bilgiler • Ödemenin nasıl yapılacağı (peşin, vadeli, çek vb.) • Ödemenin ne zaman yapılacağı • Ürünün ne zaman ve nereye gönderilmesinin istendiği • Nakliye ile ilgili bilgiler • Ürünün ambalaj şekli • Siparişi veren firmanın açık adres, telefon, faks, e-posta bilgileri Yukarıda belirtilen ilkelere göre yazılması gereken iş yazısı türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi “formların” yararları arasında yer almaz?

Soru 13:

I. Başlık II. Konu III. Not IV. Paraf Yukarıdakilerden hangisi iş yazılarının ana bölümlerindendir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi özgeçmiş hazırlarken kullanılacak başlıklardan biri değildir?

Soru 15:

İş yazılarında, yazıları tamamlayan belgeleri, gerektiğinde bunların sayılarını ve niteliklerini gösteren bölüme ne ad verilir?

Soru 16:

İşe başlanılan tarih belirtilir Çalışma arkadaşlarına teşekkür edilir Çalışılan pozisyon bildirilir Edinilen bilgi ve tecrübeler belirtilir Yukarıda özellikleri verilen özel yazı türü hangisidir?

Soru 17:

Çalışma süresi 6 aydan az ise istifa yazısı kaç hafta önceden verilir?

Soru 18:

Altı aydan az çalıştığınız firmadan ayrılmak için istifa etmek istediğinizde en az kaç hafta önceden dilekçe vermeniz gerekir?

Soru 19:

Etkili özgeçmiş yazımıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 20:

I. Ödemenin nasıl yapılacağı (peşin, vadeli, çek vb.) II. Ödemenin ne zaman yapılacağı III. Siparişi alan firmanın iletişim bilgileri IV. Ürünün ne zaman ve nereye gönderilmesinin istendiği V. Nakliye ile ilgili bilgiler Yukarıdakilerden hangileri iyi bir sipariş yazısında bulunması gereken özelliklerdendir?