logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - İş Hayatında Standartlar

Soru 1:

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) kaç yılında kurulmuştur?

Soru 2:

Kalite iyileştirmenin örgüt kültürüne yerleştirilmesine ve süreklilik kazandırılmasına yönelik faaliyetlere ne ad verilir?

Soru 3:

İşletmenin sürdürülebilir bir şekilde, bir başka ifadeyle piyasa koşulları ve teknolojik sınırlılıklar dikkate alınıp toplumsal ve çevresel açıdan olumsuz bir etki oluşturmayacak şekilde yönetilmesine ne ad verilir?

Soru 4:

Sosyal sorumluluk girşimlerinin savunucuları genelde örgütlerin sorumluluklarının üç başlık altında toplanması gerektiğini ileri sürmektedir. Aşağıdakilerin hangisinde bu başlıklar verilmiştir?

Soru 5:

1986’da Philips Electronics’in o dönemdeki başkanı Frits Philips Sr ile Paris’te faaliyet gösteren ünlü İşletme okulu INSEAD’ın kurucusu Oliver Giscard d’Estaing’in ortak girişimleri sonucunda Avrupa, Japonya ve ABD arasındaki uluslararası ticaret kaynaklı gerilimi düşürmek amacıyla hayata geçirilen işletmecilik faaliyeti hangisidir?

Soru 6:

Paydaş Yönetim Rehberine göre işletmelerin temel paydaşları işletmenin başarısı ve sürüdürülebilirliği üzerinde oldukça önemli bir etkiye sahiptir. Buna göre rakiplerin bu rehberdeki etkileri nelerdir?

Soru 7:

İşyeri güvenliğinin bir birim arttırılması durumunda firmanın sağlayacağı faydayı gösteren kavrama ne ad verilir?

Soru 8:

Seçeneklerden hangisi "hissedarların" temel hedefidir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi sürdürülebilir işletme olmanın yol haritalarından biri değildir?

Soru 10:

Toplam kalite yönetiminin dayandığı temel ilke aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Kuruluşların mükemmellik yolunda ilerleyip ilerlemediklerini ölçerek yönetim sistemlerini geliştirmeleri konusunda onlara yardımcı olan pratik bir araç niteliği taşımakta ve kuruluşların kuvvetli yönleri ile iyileştirmeye açık alanlarını görmelerini sağlayarak onları çözümler üretmeleri konusunda teşvik eden model hangisidir?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin amaçlarının çeşitlenmesi ve sorumluluklarının artışına ilişkin en önemli göstergelerden birisidir?

Soru 13:

Üretilen bir değerin, tüketiciye ulaştırılmasında ve tüketim sonrasındaki aşamalarda atmosfere en az miktarda sera gazı (karbondioksit) salımı verecek şekildeki bir ekonomik yapının oluşturulmasıdır. Bu tanım aşağıdakilerden hangisine işaret etmektedir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi Marjinal Güvenlik Faydası eğrisinin sahip olduğu özelliklerden birisi değildir ?

Soru 15:

Üretilen bir değerin, tüketiciye ulaştırılmasında ve tüketim sonrasındaki aşamalarda atmosfere en az miktarda sera gazı (karbondioksit) salımı verecek şekildeki bir ekonomik yapının oluşturulmasına ne denir?

Soru 16:

Bir işletme yöneticisi ''faaliyet gösterdiğimiz yerlerde yaşayan bireylerin yaşam kalitelerini koruyup geliştirebiliyor muyuz?'' Sorusuna yanıt arıyorsa hangi sosyal sorumluluk bileşenini göz önünde bulunduruyordur?

Soru 17:

Büyük altyapı ve endüstriyel projelerin toplum ile çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya çalışan sosyal sorumluluk ve çevre yönetimi odaklı girişim hangisidir?

Soru 18:

Milton Friedman’ın görüşleriyle ilgili hangisi yanlıştır?

Soru 19:

Aşağıdaki ifadelerden hangisi kalite ile ilgili temel hedeflerden biri değildir ?

Soru 20:

I. Etik karar vermek kolaydır. II. Etik dışı davranış örgüt kültürünün sistemik bir bileşenine dönüşmüş olabilir. III. Etik liderlik liderin ahlaki tutumu ve dürüstlüğüyle ilgilidir. IV. İş dünyasındaki liderler geçmişe göre daha etik dışı bir hale gelmiştir. Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri iş etiğine ilişkin "mitler"in özelliğidir?