logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Portföy Yönetimi

Soru 1:

Yatırımcı, kısa sürede fiyatları artma potansiyeli olan riskli varlıklara yatırım yapılmasını talep ederse, portföy yöneticisi nasıl bir portföy stratejisi oluşturmalıdır?

Soru 2:

Teknik analizde Dow kuramına göre orta vadeli ve bir önceki trendin 1/3 ü ile 2/3 ü kadar geri düzeltme yapan trend aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Menkul kıymet piyasa doğrusunun üst tarafında bir konumda yer alan bir menkul kıymet ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi pasif portföy yaklaşımının özelliklerinden birisi değildir?

Soru 5:

Finansal Varlıkların Fiyatlandırılması Modeli (FVFM) ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi özellikle grafik çizimi için kullanılan değerlerdendir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi FVFM’nin (Finansal Varlıklarının Fiyatlandırılması Modeli) açısından doğrudur? I. Bir pay senedi yatırımının getirisi risksiz faiz oranını getirisinden risk primi kadar büyük olmalıdır. II. Risk primi o piyasadaki endeks getirisi ile riskiz faiz oranı arasındaki farkın betaya bölünmesi ile bulunur. III. Endeks getirisi belli bir dönem içinde endekste meydana gelen değişme ile ölçebiliriz.

Soru 8:

Temel analiz yapılırken firmanın finansal analizinde aşağıdaki tekniklerden hangisi kullanılmaz?

Soru 9:

I. Getiri beklentisinde öngörülmeyen değişiklikler II. Enflasyonda önceden öngörülmeyen değişiklikler III. Risk primlerinde önceden öngörülmeyen değişiklikler IV. Faiz oranları vade yapısında önceden öngörülme yen değişikliklerdir V. Endüstriyel üretimde önceden öngörülmeyen değişiklikler Araştırmalara göre AFM kapsamında hangi faktörler finansal varlık fiyatlarını açıklamada anlamlı ve önemlidir?

Soru 10:

Fama ve French'in üç faktör modeline göre analizlerini geliştirmek için aşağıdakilerden hangisini incelemişlerdir? I. Fiyat/kazanç oranını, II. Defter değerinin pazar değerine oranı ve III. Finansal kaldıraç etkisini incelemişlerdir.

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi bir tahvil sınıflandırması değildir?

Soru 12:

Portföy performansını tek bir değerle, portföyün ortalama getirisinin Menkul Kıymet Piyasa Doğrusundan sapma derecesiyle ölçen performans değerleme ölçütü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi AFT modelinin varsayımlarından birisi değildir?

Soru 14:

Aktif portföy yönetimi için aşağıdakilerden hangisinin varlığı gerekli değildir?

Soru 15:

Aşağıdaki bilgilerden hangisi zayıf formda etkinlik için geçerlidir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi sektörlerin, ekonomik dalgalanmalardan etkilenme derecesine göre sınıflandırılmasında yer almaz?

Soru 17:

Tüm portföyleri piyasa karşılaştırma ölçütünün (örneğin S&P 500 veya İMKB Ulusal 100 Endeksi) risk seviyesine göre ayarlamak için, riskin piyasa fırsat maliyetini ya da risk ve getiri arasındaki dengeye dayanan yaklaşımın adı nedir?

Soru 18:

Portföyün Sharpe oranı ile pazarın standart sapmasının çarpımına risksiz faiz oranının eklenmesi yoluyla da hesaplanan performans ölçüm yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Geçmiş fiyat hareketlerinden yararlanılarak geleceğe ilişkin tahminde bulunmaya ne ad verilmektedir?

Soru 20:

Olasılık dağılımının sıklığını gösteren ve portföy yönetiminde risk ölçüsü olarak kullanılan değerlere ne ad verilir?