logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Hayat Sigortaları Ve Bireysel Emeklilik Sistemi

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi Hayat Sigorta Faaliyetleri Dairesi'nin görevlerinden biridir?

Soru 2:

Sigorta tekniğinden yararlanılarak sigortalılar arasında riziko eşitlenmesi sağlanması aşağıdaki hangi sosyal güvenlik ilkesidir?

Soru 3:

Hayat sigortasını diğer sigorta branşlarından ayıran en önemli unsur aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

I- Risk primi, II- Gider payı, III- Varsa birikim primi, IV- Aracı komisyonu (veya istihsal masrafı), Hayat sigortalarının tarife şartları ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 5:

Osmanlı Devletinde sosyal güvenlik anlamında ilk örgütlenmenin örnekleri hangi yüzyılda ortaya çıkmıştır?

Soru 6:

I. Matematikçilerin olasılık teorisini geliştirmeleri II. Sigorta matematiğinin oluşması III. Anonim anlayışının kabul görmesi Yukarıdakilerden hangisi modern hayat sigortacılığının ortaya çıkmasına zemin hazırlayan gelişmeler arasında sayılır?

Soru 7:

Sosyal güvenliğin gelişim dönemlerini, kesin olmamak ve ülkeden ülkeye farklılık göstermekle birlikte kaç döneme ayırmak mümkündür?

Soru 8:

Aynı sigorta şirketine veya farklı sigorta şirketlerine, aynı riziko şahsının hayatı üzerine birkaç defa sigorta yaptıran sigortalı bir kişi, sigorta kapsamına giren bir olay sonucunda sakatlandığında aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 9:

I.   Motorlu Taşıt Bürosu II.  Güvence Hesabı III. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi IV.  Sigorta Tahkim Komisyonu V.   Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı Yukarıdakilerden hangileri Türkiye Sigorta Birliği'ne bağlı kurumlardandır?

Soru 10:

Sosyal güvenlik kavramının ilk kez çalışma hayatı ve sosyal politikalara ilişkin anayasal terminolojiye girdiği anayasa aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Ülkemizde sigorta şirketlerinin hayat branşı departmanlarında en az kaç tane aktüer bulundurmaları zorunludur?

Soru 12:

Amerika’da Aktüerlik mesleğinin ortaya çıkış tarihi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Hayat sigortalarının diğer bütün sigorta türlerinden en önemli farkı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

1. Kişiler hayatlarını istedikleri bedelle sigorta ettirebilirler. 2. Hayatı sigorta edilen kimse, ilk primin ödenmesinden önce ölmüşse sigorta sözleşmesi geçersiz sayılır. 3. Eksik sigorta, aşkın sigorta veya çifte sigorta gibi durumlar can sigortalarında yoktur. Yukarıda hayat sigortalarıyla ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 15:

Hayat sigortalarında sigortalının sözleşmede belirttiği ve hayatta kaldığı süre boyunca periyodik olarak gelir sağlayan hayat sigortası teminata ne denir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de yer alan hayat sigorta şirketlerinin  iç organizasyon bölümlerinden birisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi hayat sigortalarının ülke ekonomisine katkılarından biri değildir ?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde sosyal güvenlik alanında yeniden yapılanma gereksinimi ortaya çıkaran belli başlı sorunlardan biri değildir?

Soru 19:

Sigorta ettiren gerçeğe uygun olmayan beyanda bulunmuşsa ve sigortacı durumu fark edip prim farkı istediği takdirde, sigorta ettirenin prim farkını kabul etmek için kaç günü vardır?

Soru 20:

Sosyal güvenlik sağlanması kişilerin insiyatifine bırakılamayacağından zorunludur. Halkın yaşam boyunca karşılaşacağı her türlü ekonomik yetersizliği gidermeyi amaçlar Sosyal güvenlik sisteminde korunan birim bireyler değil ailedir Devlet altyapıyı oluşturmak ve devamlılığını sağlarken finansmanına da katkıda bulunur Yalnızca devlet tarafından denetlenebilmektedir. Yukarıda Sosyal Güvenlik için işlevsel açıdan önem taşıyan karakteristik özelliklerinden hangileri doğrudur?