logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Turistik Alanlarda Mekan Tasarımı

Soru 1:

Kent turizminin erişilebilir hale getirilmesi ve engellilerin bütün kent yaşamına tam ve eşit katılımının sağlanması için hangi kuruluş tarafından Erişilebilir Kent Ödülleri verilmektedir?

Soru 2:

Bir turizm hareketi içinde yer değiştirmek için kullanılan, son zamanlarda ulaştırma sistemlerine katılan ulaşım yolu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Ürününü oluşturan bileşenlerin çokluğu, paydaşların sayısının oldukça fazla olması, bu bileşenler arasındaki ilişkilerin karmaşıklığından dolayı planlanması, yönetilmesi ve pazarlanması en zor ürün olarak kabul edilir. Yukarıda bahsi geçen ürün hangisidir?

Soru 4:

Aşağıda tarihi mekânların turizm açısından sürdürülebilirliği ile ilgili verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 5:

Doğal alanları ve doğayı temel alan turizm türleri nelerdir?

Soru 6:

I. Yasal alanlar II. Yarı ilkel motorize olmayan alanlar III. Yarı ilkel motorize alanlar IV. Yolu olan doğal alanlar V. Kırsal alanlar Rekreasyonel fırsat dağılımına göre rekreasyon deneyimleri için belirlenen alanlar hangileridir?

Soru 7:

Turizme yönelik yapılan tanımlar içerisinde yer almayan cevap aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi tarihi mekânların ve kültürel varlıkların restorasyonu için yararlanılan tekniklerden biri değildir?

Soru 9:

Seyahat amacının doğal güzellikleri deneyimlemek ve açık hava faaliyetlerine katılmak olduğu turizm çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Türkiye'de erişilebilirlik hizmetleriyle çağdaş ve konforlu ulaşımın temsilcisi olan Yüksek Hızlı Tren hangi yıl hizmete başlamıştır?

Soru 11:

- Festival, folklor, tiyatro, sergi gibi sanat etkinliklerine katılma - Geçmiş ve yaşayan uygarlıklar ile kültürel değerleri tanıma - Tarihi yerleri ve toplumun yaşam tarzlarını görme Yukarıdaki amaçlar hangi turizm çeşidine aittir?

Soru 12:

Mekân kullanımları yönünden yerleşim yerlerini oluşturanlar arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur ?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi bir varlığın/nesnenin sonsuza kadar yaratılabilmesi kabiliyeti olarak ifade edilmektedir?

Soru 14:

Turizmin beşeri mekanlar üzerindeki olumlu etkilerini; mekânların, milli parkların, vahşi yaşamın, kültürel mirasın ve önemli yapıların korunmasına katkısı açısından açıklayan yazar kimdir?

Soru 15:

Aşağıda yer alan kavramlardan hangisi doğru şekilde tanımlanmıştır?

Soru 16:

Şehirlerde turizmin gelişmesinde aşağıdakilerden hangisi turizmi baltalar?

Soru 17:

I- Doğal mekânların korunmasıII- Tarihi ve arkeolojik sit alanlarının ve mimari dokunun korunmasıIII- Çevre kalitesinin geliştirilmesiIV- Altyapının geliştirilmesiV- Çevresel duyarlılığı arttırmaAvcıkurt’a (2003) göre turizmin mekânlar üzerindeki olumlu etkileri hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Soru 18:

Hizmetin kendine özgü, hafızalarda kalacak bir şekilde sunulduğu, müşterinin de katılımcı olarak yer aldığı durumlardır. Tanımı verilen kavram hangisidir?

Soru 19:

Turist ile yerli halk etkileşimi söz konusu olduğunda aşağıdakilerden hangisini söylemek mümkündür?

Soru 20:

I. Bir seyir noktasına ulaşma, manzarayı seyretme II. Yaban hayatını gözlemleme III. Arkeolojik siteleri ya da diğer kültürel alanları ziyaret etme IV. Sadece yürüyüş, sadece bisiklet ya da sadece at sürmek amaçlı rotalar Yukarıdaki maddelerden hangileri yollar ve patikaların kullanım amaçları arasında gösterilmektedir?