logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Bireyler Arası İletişim

Soru 1:

Günümüzde süreç içerisinde yaşanan teknolojik dönüşümlerin etkisiyle ortaya çıkan dijital gösterimler bağlamında tanımlanan ve seyirci ve seyredilen filmin karşılıklı bir ilişki içinde olması, bu ilişkinin birbirlerini etkileme olanağına şans tanıyacak şekilde yapılandırılması anlamına gelen kavram aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 2:

Sosyal ve bilişsel psikolojide farkında olmadan kararlarımızı ve seçimlerimizi etkileyen düşünce süreçleri olarak açıklanan kavram aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi kültürün özelliklerinden biri değildir ?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi dinlemede, iletişimde bulunanların duyarlı olmasını gerektiren konulardan değildir ?

Soru 5:

I.  Ça tışma insanlar birbiriyle anlamlı ilişkiler çerçevesinde bağlı olduğu zaman meydana gelir. II. İnsanlar amaçlarına ulaşmada bir müdahale hissederlerse çatışma meydana gelir. III. İnsanlar amaçlarının uyuşmadığının karşılıklı olarak farkında oldukları zaman çatışma meydana gelir. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri çatışmayı meydana getiren süreçler arasında yer almaktadır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi sıcak iletişim araçları için söylenemez?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi güç geçerliliğinin açıklandığı kavramlar arasında yer alır?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi T. S. Jones, M. S. Remland ve R. Sanford’a göre çatışma sözcüğü işitildiği zaman akla ilk gelebilecek sözcüklerden biri değildir ?

Soru 9:

Bir sosyal grubun kendisi için ilke edindiği ve grup üyelerinin eylemlerini yönlendiren davranış kuralları bütünü ya da ahlak alanında doğru eylemi belirleyen kural, uygun davranış için standart, eylemde temele alınan davranış ilkesi olarak tanımlanan ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Hangisi teknolojik olarak zehirlenmiş bireylerin özelliği değildir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi geleneksel otoriter kültürün temel varsayımlarından biridir?

Soru 12:

Öğrencisinin yaşadığı sorunlarla ilgilenmeyen ve onun öneri ve yaklaşımlarını değersiz bulup göz ardı eden bir öğretmen, hangi savunmacı iklim özelliklerini göstermektedir?

Soru 13:

Kişinin hem kendi hem de diğerinin arzu ve gereksinimlerine kayıtsız kalması durumudur. Sorun gündeme geldiği zaman konu değiştirilir ve genellikle hem fiziksel hem de psikolojik ortamdan uzaklaşılır. Bu çatışma biçiminde sorunun çözümü için çok az çaba söz konusudur. Özellikleri verilen çatışma türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

1932 yılında sterotiplerle ilgili araştırma hangi üniversitede yapılmıştır?

Soru 15:

I. İlişkinin sınırlarını doğru belirlemek II. Olağan dışı durumları göz ardı etmek III. Diğer kişilerin ilişkiden beklentilerini göz ardı etmemek IV. İlişkinin amaçlarını belirlemek V. Diğer kişiler hakkındaki izlenimlerimizi yok saymak Yukarıda verilenlerden hangileri sosyal ilişkilerin analizinde kullanılan aşamalar arasında yer almaktadır?

Soru 16:

Çatışma Yönetimi Aşamaları birinci aşaması nedir?

Soru 17:

aşağıdakilerden hangisi yıkıcı eleştirinin amaçlarından biridir?

Soru 18:

"Özellikle sosyal ve bilişsel psikolojide farkında olmadan kararlarımızı ve seçimlerimizi etkileyen düşünce süreçleri ... olarak adlandırılırken, görünüm bulan ve bu kalıpyargılar sonucunda ortaya çıkan tutum ve davranışlar ise ... olarak adlandırılmaktadır." Yukarıdaki boşluklara sırasıyla gelmesi gereken kavramlar hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

Soru 19:

Çinliler- batıl inançlı, tutucu, kurnaz İngilizler- geleneksel, zeki, sportif İtalyanlar- sanatsal, coşkulu, tutkulu Japonlar- çalışkan, zeki, atılımcı Zenciler- tembel, vurdumduymaz düşüncesinin  kavramsal karşılığı nedir?

Soru 20:

I. Güç bütün toplumsal etkileşimler içinde vardır. II. Güç doğal olarak hem negatif hem de pozi­tif olarak ele alınabilir. III. Güç bireyler arası ilişkinin bir ürünüdür; bi­reyin değil. IV. Güç dengeleme eylemleri çatışma etkile­şimlerinin merkezindedir. V. Bireyler çatışmanın etkili bir biçimde yöne­tilebilmesi için çok fazla ya da çok az güce sahip olabilirler. Yukarıdaki ifadelerden hangileri J. Hocker ve W. Wilmot’un güç ile ilgili yaklaşımları arasında yer almaktadır?