logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetimi

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi gıda sanayinin içinde yer alan ürünlerden biri değildir ?

Soru 2:

5179 sayılı Gıda Yasasına göre kontrol yetkisi aşağıdaki bakanlıklardan hangisinde toplanmaktadır?

Soru 3:

Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki düzenlemeler genellikle hangi düzeyde hazırlanır?

Soru 4:

"Bir daha o peynirden almayacağım. Bana çok yumuşak geliyor. Ben sert peyniri seviyorum." Yukarıdaki konuşmacı, gıdanın teknik kalite ögelerinden hangisine değinmektedir?

Soru 5:

Dayanağı yasa olan ve ilgili bakanlıkça hazırlanarak tüm tarafların görüşü alındıktan sonra danıştay onayı da gerektiren düzenlemeye ne ad verilmektedir?

Soru 6:

5179 sayılı yasada gıdaların asgari kalite ve hijyen kriterlerini, ambalajlama ve etiketleme kurallarını, analiz yöntemlerini kapsayan madde genel olarak hangi başlık altında değerlendirilebilir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi gıdaların teknik-fiziksel kalite öğelerinden işlevsel gruba ait bir kriterdir?

Soru 8:

Gıda kodeksinin bütün kriterlerini yerine getirdiği halde satılmayan bir ürün hangi kalite ögesinden yoksundur?

Soru 9:

Aşağıdaki durumlardan hangisinin cezası faaliyetten men edilmektir?

Soru 10:

Gıda kodeksi, gıdaya ilişkin yasal düzenlemeler grubunun adıdır. Aşağıdakilerden hangisi bu kapsamdaki düzenlemeler arasında sayılamaz ?

Soru 11:

I. Beslenme etiketi II. Beslenme beyanı III. Sağlık beyanı Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri gıda etiketi hazırlanırken kullanılan uygulamalardandır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangileri Türk Gıda Kodeksinin kapsamında bulunur?                      "Gıdaların kalite ve hijyen kriterleri, Gıdaların ambalajlama kuralları, Gıdaların etiketleme kuralları, Gıdaların fiyatlandırması".

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi TSE tarafından hazırlanarak yayınlanan ve gıda ile ilgili olan standartları arasında yer almaz ?

Soru 14:

Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki düzenlemeler daha çok şu düzeylerden hangilerindedir? Yasa Tüzük Yönetmelik Tebliğ

Soru 15:

Üretim, anlayış ölçme ve deneylerde aynılık olarak tanımlanan terime ne ad verilir?

Soru 16:

Gıdanın raf ömrünü belirleyen kaç kriter vardır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangileri risk analizi bileşenlerindendir?                                                    "Risk değerlendirme, Risk yönetimi, Risk iletişimi".

Soru 18:

l. Cıva için tohum fümigasyonu, fabrika atıkları ile akarsu ve göl yatakları ll. Kurşun için metal atölyesi atıkları, kurşun alaşımlı kaplar ve egzoz gazı lll. Kadminyum için atık su, atık su tortusu, fosforlu gübre ile kömür ve petrol dumanı lV. Arsenik için pestisit uygulamaları, fabrika atıkları ve nehir yatağı; V. Kalay ve alüminyum için ise daha çok metal gıda aygıtları ve ambalajları Gıdalara farklı kaynaklardan bazı metal iyonları bulaşabilmektedir. Başlıca bulaşma kaynakları yukarıdakilerden hangileridir?

Soru 19:

Denetimleri engelleyenlere aşağıdaki cezalardan hangisi verilir?

Soru 20:

Standardlarda doküman ve teknoloji gelişmeleri karşısında yapılan değişikliklere verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?