logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku

Soru 1:

Tebligat yapılacak kişiye ne ad verilir?

Soru 2:

İlanen tebligat yapılması için, tebligatın muhatabının adreste bulunmaması gerekir. İlanen tebligatın amacı hak sahibinin mağduriyetinin engellenmesidir. İlanen tebligatta bildirim de bilgilendirme de çoğu kez farazi olarak yapılır. Yukarıda ilanen tebligat ile ilgili olarak verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 3:

Muhatabın veya Yerine Tebligat Yapılacak Kimselerin Tebellüğden Kaçınması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 4:

Hâkimler ve Savcılar Kuruluna kim başkanlık eder?

Soru 5:

Tebligat Kanunu’nun uygulanmasında görevli bulunan memurların işledikleri suçlardan dolayı aşağıdaki kanun hükümlerinden hangisine göre ceza verilir?

Soru 6:

Tebliğ evrakı veya ihbarnamenin koparılması veya okunamaz hale getirilmesi halinde aşağıdakilerden hangisi cezalandırılır?

Soru 7:

Muhatabın Belirtilen Adresten Devamlı Olarak Ayrılmış Olması veya Hiç Oturmaması ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 8:

TEBLİGAT YAPILACAK YER ile ilgili olarak hangisi yanlıştır?

Soru 9:

I. Usulsüz tebliğe rağmen, muhatap tebliği öğrenmişse, tebligat geçerli kabul edilir.II. Muhatabın, usulsüz tebliği öğrendiğini beyan ettiği tarihin araştırılması ve ispatı gereklidir.III.Muhatap usulsüz tebliği hiç öğrenmemişse tebligat hiç yapılmamış sayılır.                                                Usulsüz tebligatın geçerli sayılması ile ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri doğrudur?

Soru 10:

Yurt dışında bulunan Türk vatandaş, tebliğ konusunda haberdar edilmiş ve tebliği alması için kendisine bildirimde bulunulmuş ancak muhatap Türk temsilciliğine başvurmamış ise tebligatın akıbeti ne olur?

Soru 11:

Ödeme emri borçluya usulsüz olarak tebliğ edilmiş, borçlu da bu ödeme emrinden haberdar olmamışsa bunun sonucu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

İdare ve vergi mahkemelerinde delillerin araştırılması noktasında uygulanan ilke aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

I- Muhatap kabul ederse kendisine yapılabilir. II- Muhatabın kanunî temsilcisine yapılabilir. III- Muhatabın vekiline yapılabilir. IV-Muhatap yerine tebligat yapılabilecek kimselere yapılabilir. Bilinen en son adresi dışında, başka yerde tebligat yapılabilmesi ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğrudur?

Soru 14:

Bir icra takibinde, tebligat usulsüzlüğü icra dairesinde ileri sürülmeli ve icra dairesince gerekli karar verilerek işlem yapılmalıdır. Ancak icra dairesi bu konuda gerekli düzeltmeyi yapmamış veya talebi değerlendirmemişse şikâyet yoluyla başvurulacak merci aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Tüzel kişi resmî kayıtlardaki adresini değiştirmiş ancak bunu bildirmemişse yeni adresindeki tüzel kişiye tebligat nasıl yapılır?

Soru 16:

T ebliğ anında belirtilen adreste kimsenin bulunmaması durumunda, Tebligat memurunun yapması gerekenler aşağıdakilerden hangisinde doğru sırada verilmiştir? I Tebliğ memuru düzenleyeceği ihbarnameyi tebliğ evrakında belirtilen adresin kapısına yapıştırır. II Tebliğ memuru, durumu muhataba haber vermeleri için en yakın komşuya, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirir. III Tebliğ memurnun gerekiyorsa ilgili kişilerin imzalarını alması, alamıyorsa bunun sebebini belirtmesi şarttır. IV Tebligat memuru, tebliğ yapılacak kimsenin sürekli mi geçici mi o adreste bulunmadığını ve bulunmama sebebini doğru şekilde araştırmakla yükümlüdür.

Soru 17:

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun başkanı kimdir?

Soru 18:

Muhatap usulsüz tebliği hiç öğrenmemişse aşağıdakilerden hangisi geçerlidir?

Soru 19:

TEBLİGAT USULU¨NE İLİS¸KİN genel olarak hangisi söylenebilir?

Soru 20:

Tebligat ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?