logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku

Soru 1:

Yabancı bir ülkede resmi^ bir görevle ya da görevlendirmeyle bulunan Türk memurlarına tebligat, hangi makam aracılığıla yapılır?

Soru 2:

Davetiyede aşağıdaki hususlardan hangilerinin bulunması zorunludur? Tarafların ve varsa kanuni temsilci ve vekillerinin ad ve soyadları ile yerleşim yeri veya mesken yahut iş adresleri Tarafların meslek ve aylık gelirleri Davetiyeyi çıkaran merciin mührü ve mahkeme yazı işleri müdürü ve diğer mercilerde yetkili memurun imzası Davetiyeyi çıkaran mahkeme katibinin imzası Davetiyenin yazıldığı saat

Soru 3:

Usulsüz tebligat ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 4:

Usulsüz tebligat ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 5:

I- Taraf menfaatleri ve usul ekonomisi ilkeleri gözetilerek, usulsüz tebliğe rağmen, muhatap tebliği öğrenmişse, tebligat geçerli kabul edilir. II- Muhatap usulsüz tebliği hiç öğrenmemişse tebligat hiç yapılmamış sayılır. III- Muhatabın, usulsüz de olsa tebliği öğrendiğini beyan ettiği tarih, tebliğ tarihi sayılır. Bir tebligat usulsüzse, kural olarak geçersizdir. Ancak bu geçersizlik, yokluk ya da mutlak bir geçersizlik değildir. Bu husus ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 6:

Tebligat Kanunu’nun uygulanmasında görevli bulunan memur ve hizmetliler ile mahalle, köy muhtar ve ihtiyar heyeti ve meclisi üyeleri işledikleri suçlar ile kendilerine karşı işlenen suçlardan dolayı hangi kanunun kamu görevlilerine ilişkin hükümleri ile cezalandırılır?

Soru 7:

Elektronik yolla tebligatta, tebligatın ne zaman muhataba yapılmış sayılacağı kabul edilir?

Soru 8:

İlan yoluyla tebliğ son ilan tarihinden kaç gün içinde yapılmış sayılır?

Soru 9:

Hukukî dinlenilme ve adil yargılanma hakkı bakımından aşağıdakilerden hangisi en fazla öneme sahiptir?

Soru 10:

Denizcilik ihtisas mahkemesinin yargı örgütümüzden kaldırıldığı yıl aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Muhatabın Geçici Olarak Başka Yere Gitmesi hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 12:

Usulsüz tebligattan bahsedilemeyen durumlar hangileridir? I Resmi bir tebligatin olması II  Özel posta yollarının kullanılması III Resmi^ tebligat çıkarmaya yetkili olmayan bir mercinin olması IV Tebligat da yanlış yapılması V Tebligat yapılmaması gerektiği ha^lde tebligat yapılması

Soru 13:

İlanen tebligat yapılması için kural olarak muhatabın adresinin meçhul olması gerekir. Muhatabın adresinin meçhul sayılması için Kanun ve Yönetmelik hükümleri uyarıncaaşağıdakilerden hangisi geçerli değildir?

Soru 14:

TEBLİGAT YAPILACAK YER ile ilgili olarak hangisi doğrudur?

Soru 15:

Bölge idare mahkemesinin kaldırılmasına kim karar verir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi hakimlik teminatı kapsamında değildir?

Soru 17:

Tebligat hukukunun kaynakları ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 18:

I. Vekillerin birbirine makbuz karşılığı tebligat yapması II. Celse esnasında avukat katiplerine celse gün ve saatinin bildirilmesi III. Celse esnasında davaya ait evrakın taraflara verilmesi Yukarıdaki durumlardan hangisi ya da hangilerinde tebliğ mazbatası düzenlenmez?

Soru 19:

I- Eski hâle getirme II- Gecikmiş itiraz III- Şikayet Usulsüz bir tebligata rağmen icra dairesinin işlem yapması ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi Bölge İdare Mahkemeleri bünyesinde yer alan birimlerden biri değildir?